Fórmula 1

Nico Rosberg culmina el seu cap de setmana fantàstic guanyant el Gran Premi de la Xina

Nico Rosberg s'ha imposat al Gran Premi de la Xina i ha guanyat així la seva primera cursa a la Fórmula 1. Jenson Button i Lewis Hamilton, que es col·loca líder del Mundial, l'han acompanyat al podi. Alonso ha acabat en novè lloc i Pedro de la Rosa ha sigut 21è.

Actualitzat
Rosberg ha completat un cap de setmana fantàstic. El seu primer lloc a la "pole position" de dissabte, el primer que obtenia en la seva trajectòria de set anys a la Fórmula 1, significava la primera "pole" de Mercedes des del 1955. El mateix ha passat a la cursa. El fill de Keke Rosberg ha comandat la prova des de la sortida fins al final i no ha deixat lloc a la sorpresa.

Els Mercedes, que fins ara tenien fama d'anar bé als entrenaments però no tenir prou consistència a les curses, no s'han deixat engalipar a la sortida. Tant Nico Rosberg com Michael Schumacher han tapat bé les escomeses de McLaren i Red Bull, sobretot, i s'han fet forts en els dos primers llocs. No es pot dir el mateix de Kamui Kobayashi, que sortia tercer per la sanció de cinc posicions a Lewis Hamilton, i que ha anat perdent ràpidament posicions ja des del començament.

El pla perfecte de Mercedes no ha durat gaire, perquè a la tretzena volta, Schumacher s'ha vist obligat a abandonar per una roda mal collada en l'aturada anterior. Una llàstima per al "Kàiser" en un cap de setmana que semblava especial per a la marca alemanya. I ho ha acabat sent. Tot i perdre el seu company, Rosberg no ha vist mai el lideratge amenaçat mentre darrere seu Räikkonen, Grosjean, Button, Hamilton, Vettel, Webber i Alonso s'anaven desafiant en una cursa de gran intensitat.

Räikkonen anima la cursa

Un aliat inesperat de Rosberg ha sigut Kimi Räikkonen, que amb el seu Lotus s'ha fet fort a la segona posició i durant un bon grapat de voltes ha fet de tap per als McLaren i els Red Bull, els més potents a les voltes finals. El finlandès no ha aguantat fins al final i Vettel ha sigut el primer a avançar-lo, però el vigent campió s'ha vist superat successivament pels McLaren de Button i Hamilton, i pel seu company, Mark Webber. Està clar que Vettel ho té cada vegada més difícil per reeditar el seu ceptre.

Especialment veient la fiabilitat dels McLaren, que han avançat Fernando Alonso a la classificació de pilots. L'asturià no ha trobat les condicions idònies per entrar en la lluita pels primers llocs, tot i que ho ha intentat en la primera meitat de la cursa. Ara per ara, el seu cotxe no li permet gaire més. Tot i això, ha signat un novè lloc, dos puntets més que el deixen tercer.

Pedro Martínez de la Rosa ha acabat content la cursa, després d'arribar en 21a posició. El pilot vallesà ha apreciat millores en el seu HRT i espera veure encara més progressos en pròximes curses.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut