Futbol

Mor l'aficionat que havia quedat en estat crític després de la baralla entre ultres del Deportivo i l'Atlètic

Els incidents han provocat onze ferits; la policia ha detingut catorze persones i n'ha identificat una trentena més

Actualitzat

Un home de 43 anys ha mort aquest diumenge al mig dia a conseqüència dels traumes patits durant una gran baralla entre aficionats de l'Atlètic de Madrid i del Deportivo de la Corunya, i per la qual han estat ateses onze persones més de moment. El finat, de nom Francisco Romero Taboada, era seguidor de l'equip gallec. En el lloc dels fets, el Samur l'ha atès per una aturada cardiopulmonar, un traumatisme cranioencefàlic i una hipotèrmia. Els serveis d'emergència han informat que l'havien "tirat al riu" després d'apallissar-lo. L'hospital Clínco San Carlos ha confirmat el decés a les 14.00 després de moltes informacions contradictòries segons les quals primer s'havia donat l'home per mort abans d'arribar-hi i després se'l considerava "clínica mort".

La baralla ha començat cap a les 9.00 del matí d'aquest diumenge i ha durat prop de dues hores, amb diversos fronts a carrers propers al Vicente Calderón. La majoria dels ferits, de les dues aficions, han estat atesos per ferides d'arma blanca, traus al cap i cops, i han estat traslladats a centres hospitalaris. Una agent de policia s'ha fracturat un dit.

Catorze detinguts

La Policia Nacional ha informat que ha detingut catorze persones i n'ha identificat unes altres trenta relacionades amb els fets i que és probable que aquests nombres augmentin a mesura que avanci la investigació que s'ha obert. Se sap que unes 200 persones han participat en la baralla, però que no s'ha pogut confirmar si els dos grups d'aficionats s'havien citat expressament. Alguns testimonis han explicat que la baralla ha començat després que els aficionats gallecs arribessin en diversos autobusos a l'indret dels fets, on ja hi havia els madrilenys.

Condemna de l'Atlètic i la LFP

En el seu lloc web oficial, l'Atlètic de Madrid ha condemnat "enèrgicament" els incidents abans de l'inici del partit, que no ha estat suspès. La nota apel·la als valors que fomenta l'esport per sobre de les rivalitats i declara que "tots junts hem de lluitar contra la xacra de la violència".

La LFP ha emès un comunicat en el qual ha condemnat els fets i ha explicat que han volgut "suspendre el partit però no els ha estat possible". Segons han informat periodistes desplaçats a Madrid, la LFP no s'ha pogut posar en contacte amb cap representant de la FEF per suspendre l'enfrontament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut