Muhammad Ali, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Muhammad Ali, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Boxa

L'excampió del món de boxa Muhammad Ali, hospitalitzat per pneumònia

El boxejador Muhammad Ali, de 72 anys, considerat per molts com el més gran de tots els temps, ha estat hospitalitzat aquest dissabte per una lleu pneumònia, segons un comunicat divulgat per la cadena nord-americana NBC

Actualitzat

El portaveu de l'excampió mundial, Bob Gunnell, ha comentat als mitjans que està sent tractat pel seu equip de metges i està estable. No va revelar l'hospital on està internat. "El pronòstic del exboxejador és 'bo', perquè la pneumònia s'ha detectat a temps i s'espera una curta estada hospitalària."

Ali, afeblit per la malaltia de Parkinson per la qual ha lluitat en els últims anys, és una llegenda de la boxa gràcies a la seva loquacitat, el seu talent al quadrilàter i per ser un defensor dels drets civils dels afroamericans.

El de Kentucky es va retirar del pugilisme el 1981, s'ha dedicat a diverses causes socials i ha viatjat pel món en missions humanitàries.
El 2005, va rebre la Medalla Presidencial de la Llibertat atorgada pel govern dels Estats Units.

Nascut com a Cassius Marcellus Clay Jr., és considerat el millor de tots els temps. El seu estil ha estat ressaltat com un dels millors de la història. Encara es recorda la frase amb què ell mateix es va definir una vegada: "Volo com una papallona i pico com una abella."

Anar al contingut