Motociclisme

Márquez i Lorenzo s'exhibeixen en el GP de Catalunya i lideren els mundials de 125 cc i MotoGP

Montmeló es va rendir a la majestuositat de Marc Márquez i el cerverí ja és el nou líder del Mundial del vuitè de litre. El jove pilot lleidatà va sumar al GP de Catalunya el quart triomf consecutiu de la temporada després d'una cursa impecable, en la qual va dominar des de l'inici. Smith i Espargaró van completar el podi. En la categoria reina, Jorge Lorenzo va eixamplar el seu avantatge al capdavant del Mundial amb una altra victòria -ja en porta cinc- incontestable. Pedrosa i Stoner no van poder seguir-lo i van acabar segon i tercer. La sorpresa de la jornada va estar en Moto2, on una sanció de Iannone va servir en safata el triomf a Takahashi. Luthi i Simón van acompanyar el japonès al podi. Elias va ser quart.

Actualitzat
Amb la precisió d'un metrònom, Marc Márquez va completar un nou cap de setmana perfecte. El pilot català va dominar els entrenaments, va fer la "pole" i, finalment, va guanyar el Gran Premi. Márquez va allargar la tirania amb la qual està regnant en el vuitè de litre imposant-se al Circuit de Catalunya sense oposició. El de Cervera va donar gas de manera infernal amb el semàfor en verd i ja no va deixar de tirar fins que va veure la bandera de quadres. Va córrer en solitari i el triomf va ser tan clar com aclaparador.

Al seu darrere, els altres tres candidats al títol -Espargaró, Terol i Smith- van veure, impotents, com Márquez s'escapava i van córrer en grup fins a les dues últimes voltes. Va ser aleshores quan va començar la lluita de debò. Els tres pilots van alternar avançaments. Terol va estar a punt de fer caure Espargaró, va perdre pistonada i quan va intentar corregir-ho va acabar donant gas abans d'hora al mig d'un revolt. El d'Alcoi va caure i va enterrar totes les seves opcions. Smith va ser el més llest i va aprofitar aquesta circumstància per situar-se segon i relegar Espargaró al tercer lloc del podi. El de Granollers, però, continua segon al Mundial, a només un punt del nou líder, Marc Márquez.

Terol, Espargaró i Smith només van poder veure com Márquez s'escapava ràpidament i la seva va ser la lluita pel podi. El d'Alcoi es va arriscar en l'última volta i va acabar caient. Això ho va aprofitar l'anglès per acabar segon amb un combatiu Pol Espargaró, tercer. Ara, al Mundial de 125 cc, només un punt separa Márquez del de Granollers. Amb aquest triomf, Márquez iguala Rossi com el pilot més jove que ha encadenat quatre triomfs seguits en el vuitè de litre.

Lorenzo, sense pietat

La categoria reina s'està convertint en un monòleg continu de Jorge Lorenzo. El mallorquí va tornar a aprofitar la sortida des de la "pole" per portar la Yamaha fins a la part més alta del podi per cinquena vegada aquesta temporada. El mallorquí va tornar a tenir una cursa plàcida gràcies al seu ritme i, també, a la caiguda d'Andrea Dovizioso. L'italià era l'únic que havia pogut seguir la roda de Lorenzo, però va forçar tant que va acabar caient. Pedrosa va tornar a protagonitzar una sortida explosiva. Es va situar primer, però es va passar de frenada al primer revolt i va caure fins a la novena plaça. A partir d'aleshores, el català va començar una gran remuntada fins a situar-se tercer. Amb la caiguda de Dovizioso, el de Castellar del Vallès va creuar la meta en segona posició, després de lluitar frec a frec amb Stoner. L'australià estava lluitant per atrapar Lorenzo, però un error en una frenada el va allunyar del triomf final. De Puniet va finalitzar quart, mentre que Aleix Espargaró va caure al final de recta i no va poder acabar la cursa. 

Takahashi guanya

La cursa de Moto2 va començar de la mateixa manera que va acabar: amb un accident. El primer revolt del GP de Catalunya va ser escenari d'un accident múltiple tot just començar que va deixar set pilots fora de combat, entre els quals hi havia homes com Debón, Di Meglio, Gadea o Faubel. Al davant, Andrea Iannone ràpidament es va situar primer i va començar a obrir un forat respecte a la resta de perseguidors que li hauria assegurat la victòria si no arriba a ser per una sanció. L'italià va avançar un rival quan onejava la bandera groga i va ser obligat a caure fins a la segona posició. Iannone, però, va ser incapaç d'entendre les ordres d'equip i, finalment, va haver de complir amb un "ride through". En aquest punt, l'italià va enterrar les seves opcions de victòria. Va acabar tretze i va sumar dos punts.

Amb Iannone fora de combat, Takahashi va agafar el relleu al capdavant de la cursa i la victòria va ser seva. Julián Simón i Thomas Luthi van lluitar per les altres dues posicions del podi i el suís va acabar segon i l'espanyol, tercer. Toni Elias va tenir moltíssims problemes i només va poder ser cinquè, al darrere d'Abraham i al davant de Corsi. Malgrat tot, el manresà es manté líder del Mundial amb 17 punts d'avantatge sobre Luthi. Semblava que el GP de Catalunya de Moto2 acabaria sense més contratemps, però en l'últim gir de l'última volta Noyes va avançar Carmelo Morales. Aquest, però, va topar amb el nord-americà quan, ja encarant la recta, intentava recuperar la setena plaça. Carmelo va xocar contra la roda del darrere del seu rival i va patir una caiguda duríssima. Sembla que el català està bé, tot i que els metges del circuit l'estan explorant per conèixer si té alguna lesió greu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut