Motociclisme

Márquez guanya a Moto2, i Pol Espargaró i Rabat completen un històric podi català

Històric podi per al motociclisme català al Gran Premi d'Indianapolis. Marc Márquez ha guanyat amb autoritat la cursa i ha incrementat les seves opcions al Mundial, ja que es col·loca a 28 punts del líder, Stefan Bradl, que ha acabat sisè. Tant o més mèrit tenen el segon i el tercer lloc, respectivament, de Pol Espargaró i Esteve Rabat, que han fet la millor cursa a la categoria. A MotoGP i als 125 també hi ha hagut un català al segon calaix del podi: Dani Pedrosa, i Maverick Viñales, que han quedat darrere dels líders respectius de la seva categoria, Casey Stoner i Nico Terol.

Actualitzat
Márquez ha eixugat d'una tacada 15 punts de desavantatge respecte a Stefan Bradl en la lluita pel campionat del món de Moto2. L'alemany, líder del Mundial, sortia molt enrere després d'una mala qualificació i Márquez, que va obtenir la "pole position", sabia que havia d'aprofitar el regal. I ho ha fet amb gran autoritat, tot i que no ha fet una bona sortida i ha permès que Bradley Smith i Simone Corsi l'avancessin. Però Márquez ha tardat poques voltes per posar-se al davant i, quan ho ha fet, no ha tardat a aconseguir un coixí prou confortable per assegurar el triomf.

Stefan Bradl, de la seva banda, ha fet una remuntada molt meritòria sortint de l'últim lloc i ha acabat sisè, cosa que li ha permès salvar deu punts.

El triomf de Márquez és històric si es combina amb el segon lloc de Pol Espargaró i el tercer d'Esteve Rabat per completar un podi íntegrament català, un fet inèdit. Tant el vallesà com el maresmenc han fet la seva millor classificació a la categoria. Fins ara el seu millor havia sigut un sisè lloc.

Bones vibracions per a Pedrosa
Casey Stoner s'ha adjudicat sense patiments la cursa de MotoGP i això li permet eixamplar la seva renda sobre Jorge Lorenzo, el seu principal perseguidor a la general, que només ha pogut ser quart. La diferència entre tots dos és ara de 44 punts. El mallorquí no s'ha acabat de sentir còmode i no ha tingut mai opcions al triomf en una cursa que ha comandat durant les 20 primeres voltes Dani Pedrosa. Stoner, però, ha acabat imposant el seu superior ritme. Menció especial per a Ben Spies que, corrent a casa, ha obtingut el tercer lloc.    

Terol es consolida
Als 125, Nico Terol s'ha acostat una mica més al títol Mundial de 125 després d'imposar-se amb autoritat al Gran Premi d'Indianapolis. El pilot valencià, que es va haver de retirar en el passat Gran Premi de la República Txeca, ha tornat a tancar el debat de si algú podria fer-li ombra i ja suma 178 punts, 26 més que Johann Zarco. Maverick Viñales ha pispat a l'última volta el segon lloc a Sandro Cortese i ara es manté tercer en la general a 39 punts del líder, quan falten sis curses per acabar el campionat.
Anar al contingut