Motociclisme

Marc Márquez torna a guanyar a San Marino i retalla distàncies amb Bradl de cara al títol mundial de Moto2

Marc Márquez continua imparable a la recerca del liderat de la categoria de Moto2. El pilot català va superar l'alemany Stefan Bradl, segon, i li ha retallat punts de cara a la lluita pel Mundial. El cerverí acumula una ratxa impressionant: sis victòries en les darreres set curses. A la categoria reina, MotoGP, el campionat també ha guanyat en emoció. Jorge Lorenzo va guanyar amb claredat i ha retallat les distàncies respecte al líder, Casey Stoner, que va ser tercer. Dani Pedrosa, que no va poder seguir el ritme del mallorquí, va aconseguir la segona posició. En 125 cc, Nico Terol va guanyar el seu segon Gran Premi consecutiu a San Marino superant el francès Zarco en la mateixa línia d'arribada. Terol consolida el seu lideratge en una carrera on el català Viñales va ser sisè i Efrén Vázquez, tercer.

Márquez, imparable

Marc Márquez continua amb la seva imparable ratxa a Moto2. El cerverí es va imposar en una brillant cursa, on va acabar superant el seu gran rival, Stefan Bradl. Márquez es va desfer en les últimes voltes de Bradl i Iannone, tercer al final. Amb aquesta victòria Márquez retalla cinc punts més la diferència amb l'alemany Bradl. El català, amb la seva sisena victòria en els últims set Grans Premis, s'acosta a només 23 punts de Bradl en la lluita pel títol mundial de la categoria.

Pol Espargaró va entrar novè i Esteve Rabat, onzè. En 125 cc, Nico Terol va guanyar el seu segon Gran Premi consecutiu a San Marino superant el francès Zarco en la mateixa línia d'arribada. Terol consolida el seu lideratge en una carrera on el català Viñales va ser sisè i Efrén Vázquez, tercer.

Lorenzo retalla distàncies; Pedrosa, segon

Jorge Lorenzo s'ha apropat una mica al liderat del Mundial de MotoGP després de superar Casey Stoner a Misano. El pilot balear, que ja en els entrenaments va mostrar que la seva Yamaha era la que tenia millor ritme de cursa, va agafar el protagonisme a la sortida i va anar marcant uns registres impossibles de seguir per a la resta. Stoner, que manté 35 punts sobre Lorenzo a la general, amb prou feines el va seguir en els primers compassos, amb Pedrosa ja despenjat a la tercera posició. A mesura que passaven les voltes, però, els seus neumàtics van abaixar el rendiment i va acabar per veure's superat per Dani Pedrosa –no hi havia ordres d'equip-, que el va avançar a manca de sis voltes amb un espectacular avançament en una zona ràpida del traçat.

Amb el podi decidit, en les últimes voltes la lluita més espectacular la van protagonitzar Simoncelli, Dovizioso i Spies, per la quarta posició. Finalment, aquesta batalla se la va endur Simoncelli –i l'honor de ser el primer italià de creuar l'arribada-, davant de Dovizioso i Spies.

Valentino Rossi, que va fer una bona sortida però va evidenciar que no és capaç de competir pel podi, va ser setè, davant d'Álvaro Bautista (8è) i Héctor Barberá (9è). Elias va poder finalitzar la cursa. Va ser quinzè, l'últim dels pilots que van acabar la cursa.

Terol guanya a 125 cc

En la cursa de 125 cc, Johann Zarco i Nico Terol van lluitar fins a l'últim sospir en la cursa de 125 cc del GP de San Marino. Zarco es va veure superat per Terol en l'últim metre quan ja estava celebrant el seu primer triomf al Mundial. Els dos pilots, dominadors de la categoria petita aquesta temporada, van protagonitzar un nou duel a la pista de Misano, que es va acabar decidint en un final inesperat i emocionant. Tercer va entrar l'espanyol Efrén Vázquez. Maverick Viñales no va poder remuntar posicions i va pagar la seva mala posició a la graella de sortida amb un sisè lloc. És el setè triomf de Nico Terol de la temporada, que augmenta a 31 punts la seva diferència al capdavant del Mundial respecte a Zarco.