Motociclisme

Marc Márquez guanya a Assen el tercer Gran Premi consecutiu per davant de Terol i Espargaró

Marc Márquez continua trencant registres i aquest dissabte, a la Catedral, ha sumat la tercera victòria de la temporada. El jove pilot lleidatà s'ha imposat amb claredat a Assen, en el GP d'Holanda de 125 cc, i ha tancat així un cap de setmana perfecte, amb Terol i Espargaró completant el podi. Amb idèntic guió, Jorge Lorenzo s'ha adjudicat la victòria en MotoGP per davant de Pedrosa i Stoner i és més líder que mai al Mundial. En Moto2, Andrea Iannone ha aconseguit la victòria sense oposició. Elias ha acabat segon per davant de Luthi i reforça el seu lideratge al capdavant del Mundial.

Actualitzat
Impecable Márquez

El pilot de Cervera ha estat el dominador absolut del GP d'Holanda de 125 cc. Des del dijous, en els primers entrenaments lliures fins aquest dissabte durant la cursa, passant per la qualificació. Tan rotunda ha estat la seva superioritat que el gran premi s'ha convertit en un passeig triomfal per al lleidatà.

Sortint des de la "pole", Márquez ha tirat d'inici amb un ritme rapidíssim que només Nico Terol ha pogut seguir. El pilot d'Alcoi ha aprofitat el bon ritme del català per seguir-lo i intentar buscar la victòria en les voltes finals. Márquez, però, rodava a un nivell molt exigent i Terol ha tingut problemes per mantenir-se a roda de Márquez. El triomf se li ha acabat complicant quan un pilot convidat, Van de Bunt, s'ha creuat en la seva trajectòria quan només faltaven un parell de voltes per al final i ha permès que Márquez s'escapés uns metres que, finalment, han estat decisius. El cerverí ha creuat primer la línia de meta i Terol ha acabat segon.

El tercer en el podi ha estat un Pol Espargaró que, malgrat els problemes en la posada a punt de la seva moto, ha pogut conservar una molt bona regularitat. El de Granollers, sense el ritme de Márquez, ha enterrat les seves opcions en la sortida. Espargaró ha caigut fins a la novena plaça i ha hagut de remuntar de valent. Conscient que no podia atrapar ni Márquez ni Terol, el català s'ha mantingut en la tercera posició sense que Bradley Smith, quart, el pogués caçar. Amb aquests resultats, Nico Terol és el nou líder del Mundial del vuitè de litre, a tres punts d'Espargaró i a onze de Marc Márquez. I la setmana que ve, toca el GP de Catalunya.

Elias reforça el seu lideratge

La cursa del GP d'Holanda de Moto2 no ha tingut història. Andrea Iannone, com Márquez en els 125 cc, ha manat al llarg de tot el cap de setmana i això li ha servit per imposar-se sense que cap altre rival li pogués fer ombra. L'italià s'ha col·locat ràpidament amb vuit segons d'avantatge respecte als seus perseguidors i ha pogut creuar la línia de meta en solitari. Aquest és el segon triomf de Iannone aquesta temporada. 

Al seu darrere, la lluita per les altres dues places del podi ha estat molt més igualada. Toni Elías se les ha tingut amb Wilairot però finalment el català ha sortit guanyador del seu duel particular fins a assolir un segon lloc que el reforça al capdavant del Mundial. El pilot tailandès, per la seva part, no ha pogut aconseguir el primer podi de la seva carrera ja que s'ha vist superat per Thomas Luthi. El suís l'ha caçat a poques voltes per al final i l'ha privat d'un podi somiat. Tomizawa, segon al Mundial, ha finalitzat cinquè amb Julián Simón sisè.

Ningú atura Lorenzo

En MotoGP, Jorge Lorenzo ha guanyat a Holanda el quart gran premi de l'any en sis curses i és més líder que mai en la categoria reina. El pilot mallorquí ha complert amb els pronòstics i s'ha imposat clarament a Assen per davant d'un sorprenent Pedrosa i Stoner. El català i l'australià han muntat pneumàtics tous i això els ha ajudat a seguir el ritme inicial de Lorenzo. El de Yamaha volia escapar-se però s'ha vist atrapat per Pedrosa i Stoner. Els tres han corregut en grup, sense avançar-se fins que les gomes dels perseguidors ha anat degradant-se. En aquest punt, Lorenzo, que duia pneumàtics durs, ha obert un nou forat que ja l'ha ajudat a assegurar el triomf sense passar angúnies. Al seu darrere, Stoner no ha pogut batre Pedrosa i tots dos han creuat la línia de meta en tercer i segon lloc, respectivament. Amb aquest resultat, Lorenzo comanda el Mundial amb 47 punts d'avantatge davant d'un Pedrosa que ha pogut millorar moltíssim la seva Honda però que encara està lluny del pilot mallorquí. Aleix Espargaró ha acabat en una meritòria desena posició.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut