Motor

Marc Coma: "Estar tants anys en competició i mantenir-se competitiu té molt valor"

El pilot berguedà busca el seu cinquè Ral·li Dakar assumint l'etiqueta de favorit i assenyalant Joan Barreda com a principal adversari.

Actualitzat

El pilot català Marc Coma, que defensarà el títol aconseguit l'any passat al Ral·li Dakar, ha assenyalat que Joan Barreda (Honda) "serà el meu rival directe aquest any". Als seus 38 anys, el pilot d'Avià (Berguedà), que va ser segon el 2012 i no va participar en la cursa el 2013 per culpa d'una lesió, buscarà la seva cinquena victòria i segona consecutiva al ral·li més dur del món.

Coma, que aquest any ha aconseguit el seu sisè títol de campió del món de ral·lis cross country, ha assenyalat que "aquest any ha estat molt bo, perquè hem guanyat el Dakar i el Mundial, que són dos títols d'una magnitud molt important (és el sisè títol mundial i quart Dakar). Això és magnífic. Després de guanyar una cosa tan gran com el Dakar sempre tens algun interrogant i et preguntes si la motivació continuarà, si les ganes de competir encara seguiran. Mantenir aquesta línia i aquesta consistència era el meu gran objectiu i per això segueixo endavant", ha reflexionat el pilot català.

Marc Coma ja és un veterà dels raids. "Anem lluitant i aquí estem. Jo dono molt valor al fet d'estar tants anys en competició, ser competitiu i anar fent que el meu palmarès creixi", ha apuntat.

Assumeix el paper de favorit

El pilot berguedà és el gran favorit en aquesta nova edició del Dakar: "Liderem un projecte ambiciós i és lògic que et vegin com a favorit, cosa que considero que és bona, però guanyaré si en el moment en què pugi a la moto m'oblido de tot i em poso a córrer, a lluitar i a ser guerrer".

La moto que utilitzarà Marc Coma al Dakar 2015 és la de l'any passat -la KTM 450 Ral·li-, encara que el pilot ha aclarit que "estèticament és pràcticament igual que la del 2014, però hem treballat a fons per arribar a un bon nivell de moto i aquest any hem acabat de desenvolupar-la".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut