Rita Jeptoo, la reina de les maratons. (Foto: Reuters)
Rita Jeptoo, la reina de les maratons. (Foto: Reuters)
Atletisme

La Federació de Kènia suspèn durant dos anys Rita Jeptoo, l'actual reina de la marató, per dopatge

La guanyadora de dues de les maratons més prestigioses del món, Boston i Chicago, va donar positiu per EPO Al setembre del 2014 i per aquest motiu la federació del seu país l'ha decidit suspendre durant dos anys

Actualitzat

L'actual reina de la marató femenina, la keniana Rita Jeptoo, guanyadora de maratons tan prestigioses com la de Boston i Chicago, ha estat sancionada per la Federació de Kènia i estarà dos anys sense poder competir.

El motiu, segons ha explicat la Federació de Kènia, ha sigut el positiu per EPO que l'atleta de 33 anys va donar Al setembre del 2014 després d'un control sorpresa. Aquest resultat, sumat a totes les acusacions que la reina de la marató havia rebut després de la marató de Nova York, han fet que finalment la federació del seu país, Athletics Kenya, hagi decidit suspendre-la amb dos anys.

El cas de Rita Jeptoo, que ha sorprès a tothom per la importància de l'atleta, és només un dels nombrosos casos de dopatge que s'estan destapant a Kènia, ja que en els últims dos anys s'han descobert més de dotze positius en esportistes d'aquest país. El ministre d'esports kenià, davant aquesta allau de positius, s'ha mostrat molt indignat i ha explicat que "avergonyeix el país".

A tot això cal sumar-hi els casos de dopatge que s'han destapat a Rússia aquesta mateixa setmana. I és que l'Agència Antidopatge Russa ha suspès per dopatge dues atletes: la campiona olímpica de 3.000 metres obstacles a Londres, Iulia Zarípova, i la doble campiona olímpica de l'heptatló als últims dos Jocs Olímpics, Tatiana Txernova.

Anar al contingut