La Penya fa un pas cap a la Copa del Rei en derrotar el Bilbao Basket (85-79) en el cinquè triomf consecutiu

El FIATC Joventut ha sumat un triomf important davant un rival directe com el Bilbao Basket de cara, ja no a classificar-se per a la Copa del Rei, sinó també per fer-ho com a cap de sèrie. Llàstima que s'ha deixat recuperar una diferència clara en els últims minuts

El Bilbao Basket ha tingut el seu primer avantatge important (4-9) amb un Àlex Mumbrú (16 punts, 5 rebots) molt actiu. El FIATC Joventut acusava la seva falta d'encert en el llançament (només ha anotat 1 dels seus 11 primers). A partir de l'entrada en joc d'Albert Miralles (8 punts, 5 rebots) la Penya ha sobreviscut amb el rebot ofensiu i les pilotes recuperades. El primer triple badaloní, de Mallet, ha posat el 13 a 11 en el marcador i ha restablert la igualtat amb que s'ha tancat el primer quart (20-22).

Sitapha Savané (8 punts, 5 rebots) ha agafat el protagonisme en l'equador del segon quart amb tres cistelles consecutives, però el duel es mantenia igualat fins que 5 punts consecutius d'Àlex Suárez (10 punts) han donat 7 punts d'avantatge als locals. El marge ha arribat als 11 amb amb un 2+1 de Goran Suton després de rebot ofensiu i una tècnica en la mateixa acció. Al descans s'ha arribat amb el resultat de 51 a 40.

Les alternatives de Sito Alonso

Bilbao no s'ha recuperat del cop en el tercer quart. Un triple que feia estona que buscava Kirksay (16 punts, 4 rebots) a posat la Penya 14 amunt. El control del rebot defensiu i uns moments de lucidesa en la direcció de Quino Colom (15 punts, 8 rebots, 4 assistències però 6 pilotes perdudes) han acostat els bascos a 8 punts, però una mala passada del base andorrà ha tallat la progressió del seu equip. Dos triples de Sergi Vidal (14 punts, 4 rebots) i Suárez han tornat la tranquil·litat a Badalona en un quart que ha acabat 70 a 59.

En l'últim quart el tècnic visitant Sito Alonso ha posat de sortida en pista un equip petit confiant que un Mumbrú erràtic en el llançament desequilibrés jugant de fals quatre. Tres minuts després, ha tornat a un quintet més clàssic. A 5 minuts del final Alonso tenia en pista tres bases, Colom, Raül López (14 punts) i Borg, i dos pivots, Todorovic (11 punts, 10 rebots) i Axel Hervelle. Mumbrú ha tornat a pista a temps de ser castigat amb una tècnica per simular una falta quan llançava de tres punts. Les protestes del tècnic visitant li han costat una altra tècnica que posava el seu equip 15 a sota. Els bilbains han respost amb un parcial de 0 a 11 que ha tornat l'emoció però no ha evitat el cinquè triomf seguit del FIATC Joventut.