L'equip sud-africà MTN-Qhubeka entrenant-se a l'illa de Mallorca aquest gener.(Foto:Reuters)
L'equip sud-africà MTN-Qhubeka entrenant-se a l'illa de Mallorca aquest gener.(Foto:Reuters)
Ciclisme

El Tour de França tindrà per primer cop entre els participants un equip del continent africà

El Tour de França tindrà per primer cop entre els participants un equip del continent africà. L'MTN-Qhubeka és un dels cinc equips que disposaran d'una invitació per prendre part en la cursa ciclista més important del món.

Actualitzat

Per primer cop a la història 'la grande boucle' tindrà un equip africà, MTN-Qhubeka. L'equip, que té la seu a Sud-àfrica, s'afegeix a les altres formacions que disposaran d'una "wild card" de l'organització i als disset equips de la primera divisió del ciclisme mundial --l'UCI Worldtour-- que hi prenen part d'ofici. Entre els seus integrants destaquen el nord-americà Tyler Farrar, el noruec Boisson Hagen i l'holandès Theo Boss. Tres dels seus components són ciclistes africans: un supervivent de les massacres de Ruanda del 1994; un eritreu que és el primer esportista olímpic del seu país en un esport que no sigui atletisme, i un sud-africà que va aprendre a anar amb bicicleta als catorze anys.

L'organització Qhubeka és també el soci i la inspiració que hi ha darrere de l'equip professional MTN-Qhubeka que, al juliol, podrà competir en el Tour de França. "Bicicletes per canviar vides", aquest és l'eslògan de Qhubeka, un projecte que ha repartit 50.000 bicicletes en zones rurals de Sud-àfrica i Ruanda com a recompensa pel treball comunitari, com els arbres en creixement o un bon rendiment acadèmic.

Anar al contingut