El F. C. Barcelona perd davant l'Estudiantes (102-96) deixant escapar una renda favorable de 15 punts

L'Estudiantes ha derrotat el F. C. Barcelona 102 a 96, impedint als blaugrana unir-se a Reial Madrid i Unicaja al capdavant de la classificació. L'equip madrileny ha derrotat de forma consecutiva com a local el seu rival urbà i el Barça

El F. C.Barcelona ha sortit molt fort. Després de 8 punts de Doellman (12 dels seus 25 punts en el quart inicial) en els tres primers minuts, el marcador era de 4 a 12. L'entrenador local Txus Vidorreta ha demanat temps mort. El seu equip ha remuntat (17-20) amb un encertat Javi Salgado (20 punts, 6 assistències) des del triple. Els punts del joc interior blaugrana han permès el seu equip tancar el quart 21 a 31.

En el segon quart, que ha començat amb un triple de Navarro, el marge favorable als visitants ha arribat als 15 punts. Però Movistar Estudiantes, amb la mobilitat contínua dels seus jugadors en atac i els punts de Fede Van Lacke (25 punts, 3 assistències, 4 recuperacions) han retallat el seu desavantatge fins als 7 punts al descans (50-57) després d'un triple de Nacho Martín (24 punts, 4 assistències).

Els locals han mantingut la seva dinàmica en la segona part. Doellman ha sortit al rescat dels de Pascual amb un triple abans que els dos conjunts perdessin l'encert cara a cistella. L'Estudiantes ha estat el primer a recuperar-lo per posar-se per davant amb un triple de Nacho Martín (67-64). El Barça buscava les seves torres davant la impossibilitat de trobar posicions còmodes de llançament. Els madrilenys han tancat el quart guanyant 71 a 70.

L'Estudiantes fa embogir el Barça

En la primera jugada de l'últim quart Navarro s'ha anat a la banqueta en ressentir-se dels seus problemes físics.Tomic, assistint o anotant (8 punts, 6 assistències), era l'únic jugador blaugrana capaç de superar la defensa estudiantil en l'inici de l'últim període. Fins que Nacho Martín i Diamond Simpson han forçat dos 2+1 consecutius davant el croat. La renda local ha arribat als 10 punts a poc més de 4 minuts pel final.

El F. C. Barcelona ha reaccionat en uns moments de joc trepidant plens d'accions espectaculars per part dels dos conjunts. Marcelinho Huertas ha perdut la pilota penetrant a cistella a 20 segons del final amb l'equip 5 a sota i ha estat desqualificat per les seves protestes posteriors, acabant amb les remotes opcions de guanyar del seu equip.