Espanyol

L'Espanyol vol trencar la mala ratxa fora de casa en un estadi, San Mamés, que li ha estat propici els últims anys

Els blanc-i-blaus han tret bons resultats de la Catedral els últims anys, però l'Athletic no hi perd des de fa quatre partits

Actualitzat

El R. C. D. Espanyol intentarà aquest divendres (20.45) canviar una dinàmica negativa fora de casa, en general, i mantenir-ne una de positiva a San Mamés, en particular. L'Athletic Club, per la seva banda, suma una ratxa de quatre partits sense perdre al seu estadi.

L'entrenador blanc-i-blau, Sergio González, recupera per a aquest xoc el central Álvaro González, que no va entrar en l'anterior convocatòria per acumulació de targetes grogues. L'única absència per decisió tècnica respecte de l'anterior llista és la del defensa Raúl Rodríguez. L'extrem Paco Montañés s'ha quedat fora dels plans del preparador català en no haver-se refet a temps del dolor al genoll dret. I Héctor Moreno continua sense incorporar-se, tot i que ja sembla recuperat de la fractura de tíbia que es va fer en el Mundial.

El feu de l'Athletic de Bilbao porta bons records als blanc-i-blaus. En l'última visita a l'antic San Mamés, el conjunt català va aconseguir un 0-4. A més, en el partit a domicili de l'any següent, amb les noves instal·lacions ja inaugurades, l'Espanyol va tornar a guanyar, aquesta vegada amb un 1-2.

Sergio González, davant del bon rendiment de l'equip en la segona part contra el Vila-real, en l'últim partit de Lliga, podria seguir apostant pel sistema tàctic 4-3-3.

Onzè en la taula i encara a tres punts del descens, l'Athletic vol millorar en l'aspecte competitiu, però també vol potenciar les prestacions en un atac molt dependent dels gols d'Aritz Aduriz per anar recuperant-se del mal inici del curs de la lliga.

Els de Valverde s'agafen a la resposta dels dos últims partits, contra dos equips embalats com el Sevilla i el València, dels quals van treure quatre punts.

La tornada d'Aduriz és la gran novetat que s'espera en l'alineació titular de l'Athletic, ja que l'ariet internacional està pràcticament recuperat de la lesió muscular que es va fer davant el Sevilla i que li va impedir jugar a Mestalla.

Una altra de les les peces bàsiques, Andoni Iraola, és dubte per un problema similar. La seva disponibilitat permetria a Valverde col·locar Óscar de Marcos, el seu substitut quan no ha jugat, a la mitja punta, on s'està confirmant a San Mamés el relleu més adequat a Ander Herrera.

Amb l'única baixa de Guillermo Fernández, que també una lesió muscular, la resta de l'equip blanc-i-vermell s'espera en la línia de tota la temporada, inclòs Markel Susaeta, a qui Valverde va deixar a la grada a Mestalla.

L'únic dubte se centra en qui ocuparia la mitja punta si Iraola no pot jugar. Són candidats Beñat, els joves Unai López i Ager Aketxe, Borja Viguera i fins i tot Iker Muniain, que centraria la seva posició per donar entrada a Ibai Gómez o el mateix Viguera a la banda esquerra.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut