L'Espanyol goleja el Santboià (5-1) i es classifica per a la final de la Copa Catalunya

L'Espanyol va passar per sobre del Santboià i el va guanyar per 5-1 en la primera semifinal de la Copa Catalunya disputada a Sant Carles de la Ràpita. Tot i que els de García Escribano s'havien avançat amb un gol de Fran, els pericos van capgirar el marcador abans del descans amb dianes de Luismi i Coro. L'Espanyol, que va alinear cinc jugadors del primer equip en l'onze titular, va sentenciar en la segona meitat gràcies als gols de Gotor, Javi Márquez i Jonathan Soriano.

El Santboià va sortir amb la intenció d'agafar desprevingut l'Espanyol i, en els primers dos minuts, va xutar dos cops a porteria, tot i que sense gaire encert. "Tintín" Márquez va incloure cinc jugadors del primer equip en l'onze titular, i un d'aquests, Julián, va buscar la rèplica amb un xut des de fora l'àrea que també va sortir desviat. Però quan semblava que l'Espanyol començava a tenir el control del partit, Xavi Gallart va deixar retratada la defensa blanc-i-blava amb una jugada de qualitat que va permetre a Fran marcar el primer gol del partit.

Resposta ràpida de l'Espanyol

La resposta perica no va trigar a arribar i ho va fer en accions a pilota parada. En la primera, Jorge Gótor va estavellar la rematada al travesser. En la segona, en una falta molt similar, però més ajustada al banderí de córner, Méndez va posar la pilota just al cap de Luismi perquè fes l'empat. I en la tercera, en una errada de marcatge de la defensa del Santboià a la sortida d'un córner, Ferran Corominas va enganxar un gran xut des de fora l'àrea, amb molt d'efecte, que va suposar el 2-1. I tot això en només deu minuts.

Monòleg perico en la segona part

I qualsevol possibilitat de reacció del Santboià la va esvair Jorge Gótor als vuit minuts de la segona part, en rematar sol dins l'àrea el tercer gol de l'Espanyol. Però el millor gol de la nit va arribar en el minut 62, amb un gran xut des de fora l'àrea de Javier Márquez que va agafar avançat Rafa Leva i va suposar el 4-1. El cinquè i definitiu va arribar a les acaballes del partit, en una acció individual de Jonathan Soriano. 5-1 i l'Espanyol que es classifica per la porta gran per a la final de la 20a edició de la Copa Catalunya.