Jordi Llopart en una imatge d'arxiu durant la seva participació als Jocs de Los Angeles 1984
Atletisme

Jordi Llopart, el primer medallista olímpic de l'atletisme espanyol, sobreviu a l'atur

El primer medallista olímpic de l'atletisme espanyol, de 62 anys, està sense feina i amb dues criatures al seu càrrec. És l'altra cara de l'esport de'elit.

Actualitzat

La crisi ha fet estralls a tots els nivells i fins i tot algunes figures emblemàtiques de l'esport n'estan patint les conseqüències. És el cas del marxador Jordi Llopart, medalla de plata als 50 quilòmetres marxa en els Jocs Olímpics de Moscou -la primera de l'atletisme espanyol-, que no troba feina des del 2012 i viu amb una prestació d'atur de 426 euros, segons va desvelar el programa "El Món a Rac1".

Llopart, de 62 anys, va continuar vinculat al món de l'atletisme un cop es va retirar. La seva última feina era com assessor de marxa de la Federació Mexicana. Però a més té formació per cobrir diferents perfils professionals: és oficial industrial en arts gràfiques, diplomat en infermeria i en turisme, i parla sis idiomes. Segons explica ell mateix a La Vanguardia, no troba feina en cap sector. Amb la seva parella també a l'atur i dues criatures petites al seu càrrec, Llopart mira de tirar endavant com pot. "Només es perd si es deixa de lluitar", diu després d'haver superat una depressió.   

Anar al contingut