Tir amb arc

Impedeixen a un arquer recollir la medalla del Campionat d'Espanya portant una senyera

Les tiradores navarreses sí que van poder pujar amb la bandera de la seva comunitat

Actualitzat

L'egarenc Sergi Cebrián no va poder recollir la medalla de bronze del Campionat d'Espanya de tir amb arc tradicional portant una senyera. L'organització del campionat -disputat a Navarra- va convidar Cebrián a deixar la bandera catalana un cop ja era damunt del podi, argumentant que la normativa ho impedia. Tot just abans, però, les dues representants navarreses van recollir els seus metalls lluint la bandera de la seva comunitat.

El tirador del Club Arquers Terrassa relata que en el moment de recollir la medalla "vaig veure un jutge i em diu que l'organització no permet cap bandera. Els dic que les navarreses han pujat amb una, però no vull conflictes ni crear un espectacle, els la dono i ja està", però posteriorment l'arquer de Terrassa demana explicacions: "l'única explicació que rebo és 'perquè no' i ja està". Cebrián assegura que aquesta negativa poc argumentada és realment el que el molesta "si és una bandera oficial, com qualsevol altra. Són ganes de crear conflicte. La postura cap a Catalunya és de refús, mai de diàleg".

Davant d'aquesta situació excepcional, que Cebrián assegura no haver-se trobat mai tot i ser una pràctica habitual, ara es planteja "fins i tot pujar amb l'estelada. No vull buscar problemes, però davant una actitud opressora el silenci no ajuda", conclou.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut