Barça

"Hat-trick" de Messi a Nicòsia per convertir-se en el màxim golejador de la història de la Champions

El crac argentí del Barça ha marcat 3 gols al camp de l'Apoel i s'ha convertit en el màxim golejador de la història de la Lliga de Campions amb 74 dianes, tres més que Raúl

Actualitzat

Messi ja és el màxim golejador en la història de la Champions. Amb el "hat-trick" que ha marcat davant l'Apoel de Nicòsia, el davanter blaugrana suma 74 gols, dos més dels 71 que va aconseguir Raúl González (66 amb el Reial Madrid i 5 amb el Schalke). Messi ha batut Urko Pardo en tres ocasions, la primera en el minut 38 desviant un xut de Rafinha, la segona en el 58 amb un toc suau després d'una assistència de Dani Alves i la tercera en el minut 87 combinant una triangulació en què han participat Xavi i Pedro.

El que no està clar és el temps que el barcelonista podrà mantenir aquest honor. El jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo ha aconseguit 70 dianes, i aquest dimecres juga a Basilea. La lluita entre els dos futbolistes per ser el jugador amb més gols marcats a la Lliga de Campions pot durar moltes temporades i deixar un registre final molt difícil de tornar a batre.

De sortida, porta avantatge Messi per una mera qüestió biològica. L'argentí va néixer el 24 de juny del 1987 mentre que el portuguès va venir al món el 5 de febrer del 1985. Ronaldo, però, està en un moment golejador excepcional que podria aprofitar per distanciar-se del seu rival.

El segon rècord de la nit, el de doblets

El de màxim golejador no és l'únic rècord que ha batut Messi. Amb els dos gols que ha fet a Xipre suma 20 partits marcant 2 o més gols i s'ha convertit en el futbolista amb més doblets en la història de la Lliga de Campions. L'anterior marca era de Cristiano Ronaldo amb 19, molt per sobre dels 14 de Raúl. La lluita per conservar aquest registre s'allargarà previsiblement tant com la pugna per ser el màxim golejador històric de la Champions.

En breu pot caure un tercer rècord

Messi té a l'abast ara un nou rècord, el de màxim golejador en competicions de clubs de la UEFA. La marca actual està en possessió del madridista Raúl, el mateix que fins aquest dimarts era el màxim golejador de la Lliga de Campions, amb 77 gols. Amb els tres que ha aconseguit a Xipre, el blaugrana ja suma 75. El davanter argentí, però, també haurà de vigilar Cristiano Ronaldo. El portuguès suma 73 gols en competicions europees de clubs.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut