Handbol

La totpoderosa França acaba amb el somni de Qatar i suma el cinquè títol mundial d'handbol (25-22)

Els amfitrions, dirigits per Valero Rivera, han plantat cara en una final més igualada del que es podia preveure. Els francesos, liderats per Omeyer i Karabatic, han imposat el seu talent en els moments decisius i es converteixen en la millor selecció de la història

La selecció de França s'ha proclamat campiona del món d'handbol per cinquena vegada en la seva història després de derrotar aquest diumenge en la final a la Qatar de Valero Rivera, amfitriona del torneig, per 22 a 25.

En una final més igualada del que es podia preveure, França sempre ha portat la iniciativa en el marcador i ha arribat a tenir un màxim avantatge de sis gols (7-13) en la primera part. Però els amfitrions mai han abaixat els braços i liderats per un immens Saric a la porteria han arribat amb opcions de victòria fins als últims minuts. Qatar ha desaprofitat tres atacs per empatar i en els moments decisius el talent dels francesos ha aparegut per sentenciar la final.

La totpoderosa França liderada per Thierry Omeyer i Nikola Karabatic ha acabat amb el somni de la selecció asiàtica i augmenta la seva llegenda que la converteix per mèrits propis en la millor selecció de la història de l'handbol. Fins ara França estava igualada amb quatre títols mundials amb Suècia i Romania, però amb aquesta victòria ja suma cinc títols mundials (1995, 2001, 2009, 2011 i 2015).