Futbol

Els Mossos atribueixen a radicals del Barça un dels apunyalaments prop del Camp Nou

Van ser dues persones amb passamuntanyes que van ferir un aficionat del PSG, i que no tindrien cap relació amb l'altra agressió que hi va haver a prop a la mateixa hora

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra atribueixen un dels dos apunyalaments de prop del Camp Nou ahir a aficionats violents del Barça, tot i que no els tenen identificats. 

Saben que van ser dues persones amb passamuntanyes que van ferir un aficionat del PSG, i que no tindrien cap relació amb l'altra agressió que hi va haver a prop a la mateixa hora. No es descarta que, en aquesta segona agressió, es volgués cometre un robatori, segons ha explicat Xavier Porcuna, intendent portaveu dels Mossos d'Esquadra durant una entrevista al TN Vespre. 

Segons Porcuna, es considerava que no hi havia perill objectiu, ja que els aficionats francesos, a diferència de l'any anterior, tenien tots entrada i abans del partit no hi havia hagut cap enfrontament entre les dues aficions. 

A més, "els aficionats venien controlats per la policia francesa" i l'operatiu que s'havia muntat abans de l'inici del partit no feia preveure el que acabaria passant.

Cal recordar que els incidents van començar a la confluència dels carrers Felipe de Paz i Comandant Benítez. El primer incident es va produir pels volts de les 22.30. Un grup de tres o quatre joves, tapats amb caputxa, van prendre el mòbil a un noi d'una colla de francesos seguiidors del París Saint-Germain. Aquesta hauria estat l'espurna que va desencadenar empentes, corredisses i insults.

La tensió va arribar fins al punt que un dels encaputxats va apunyalar per l'esquena un dels nois francesos. La ganivetada li va afectar la pleura. La víctima va ser traslladada a l'Hospital Clínic, on continua ingressada fora de perill.

Segons Porcuna, "és probable que estiguem parlant d'una agressió duta a terme per seguidors violents radicats del Barça".

Els testimonis que van veure els fets directament no volen parlar davant les càmeres de TV3 per por. Afirmen que els agressors anaven vestits de negre i no portaven cap simbologia ni del Barça ni de cap altre equip de futbol. Aquesta descripció encaixaria amb l'estètica de grups vinculats als Casuals.

La segona agressió va tenir lloc poc després i molt a prop de la primera, en concret, a l'avinguda de Madrid. Tres joves que també sortien de veure el partit van ser assaltats per diversos individus. Una de les víctimes va resultar ferida d'arma blanca i també va haver de ser traslladada a un centre hospitalari, d'on ja ha estat donada d'alta.

Aquesta segona agressió s'està "investigant perquè són dos fets diferents i fets per grups diferents", ha afegit Porcuna.

Els fets tenen lloc en un moment molt sensible, després que el 30 de novembre un aficionat del Deportivo de la Corunya morís a causa d'una baralla entre ultres del Dépor i de l'Atlètic de Madrid. L'LFP va decidir, arran d'aquest incident, extremar les mesures contra la violència en el futbol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut