Motociclisme

Elias i Márquez sumen a Alemanya dos triomfs que reforcen els seus lideratges en Moto2 i 125 cc

Toni Elias i Marc Márquez han aconseguit a Sachsenring dues victòries dignes només dels escollits, dels campions. Els dos pilots catalans s'han imposat al GP d'Alemanya de Moto2 i 125 cc i consoliden encara més els seus lideratges en els respectius Mundials. El manresà ha ofert una remuntada memorable i ha acabat imposant-se per davant de Iannone i Rolfo, mentre que el cerverí ha aprofitat una caiguda d'Espargaró per encadenar el cinquè triomf consecutiu de la temporada. Koyama i Cortese han completat el podi en el vuitè de litre.

Actualitzat
A ritme de rècord

Marc Márquez marxa de vacances com a líder destacat del Mundial de 125 cc després de guanyar a Alemanya el cinquè gran premi consecutiu de la temporada. El pilot lleidatà ha lluitat colze a colze amb Pol Espargaró però una caiguda del de Granollers quan faltaven tres voltes pel final li ha servit el triomf en safata. D'aquesta manera el de Cervera no només encadena una ratxa de rècord sinó que, a més, dóna a Derbi la victòria número 100 al Mundial. Ara són 26 els punts que separen Márquez d'Espargaró en la classificació general.

La prudència ha marcat l'inici del GP d'Alemanya de 125 cc. La pluja que ha caigut al matí ha deixat l'asfalt molt moll però moments abans del començament de la cursa el traçat ha anat eixugant-se. Molts pilots, com Márquez i Espargaró, han optat pels pneumàtics llisos, mentre d'altres han escollit els mixtos i fins i tot els de pluja. Això ha provocat que durant les primeres voltes Jonas Folger, amb gomes de pluja, liderés la cursa amb molta comoditat. De mica en mica, però, l'asfalt s'ha eixugat i Márquez i Espargaró ho han aprofitat per superar Folger i marxar en solitari.

Els dos pilots catalans han rodat molt ràpid i han obert un forat insalvable. Cap dels dos ha pogut deixar enrere el rival i s'ha arribat als últims girs amb tot per decidir. Espargaró ha passat Márquez però just a l'entrar a la recta principal i pocs metres abans de començar la penúltima volta el de Granollers ha trepitjat la part exterior del piano amb la roda del darrere de la seva Derbi. Com que el terra estava moll, la moto s'ha sacsejat i ha enviat el pilot català a l'asfalt en una caiguda que per ben poc no s'ha endut també Márquez. El lleidatà ha salvat l'accident d'Espargaró i ha finalitzat la cursa sense inconvenients, sumant així la cinquena victòria en vuit grans premis. Des de 1997, quan Rossi va guanyar el seu primer campionat, cap altre pilot aconseguia encadenar cinc victòries consecutives en el vuitè de litre. Koyama i Cortese han completat el podi mentre Esteve Rabat ha finalitzat en la quarta posició.

Elias ofereix un recital

Qui també ha donat un pas de gegant per proclamar-se campió ha estat Toni Elias. El pilot de Manresa ha tingut un mal inici de cursa i, malgrat sortir en tercera posició, ha completat la primera volta en onzena posició. Al capdavant del grup, però, la carrera semblava decidida perquè Talmacsi i Iannone s'han escapat sense oposició. Els grans favorits intentaven caçar-los però de mica en mica tant Simón com Debón, Tode, Luthi i Corsi han enterrat les seves opcions per culpa de les caigudes. Els dos pilots del Fimmco Speed Up ho tenien tot de cara per signar el doblet i poc comptaven que Elias, venint des del darrere, protagonitzaria una remuntada espectacular.

El català ha anat escalant posicions amb un recital digne dels pilots escollits. Primer ha caçat Talmacsi i després Iannone. Al final de recta i aprofitant el seu mestratge en les apurades de frenada, Elias s'ha desfet de l'italià i ha marxat sol cap a la victòria aprofitant que Iannone, conscient de la superioritat del manresà, ha acabat abaixant els braços. Gràcies a aquesta victòria, tercera de l'any, Elias avantatja Iannone en 46 punts en la general del Mundial. Iannone i Rolfo han estat segon i tercer amb Fonsi Niet quart.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut