Futbol

El Barça comença la segona ronda a Elx amb la persecució del lideratge com a objectiu inexcusable

L'equip alacantí promet ser diferent que a la Copa; en Lliga s'ha embutxacat set dels últims nou punts

Actualitzat

L'Elx C. F. i el F. C. Barcelona inicien la segona volta de la Lliga BBVA al Martínez Valero, estadi on ja va golejar amb suplents l'equip de Luis Enrique en Copa del Rei (0-4), en un duel al qual arriben tots dos en bon moment però amb objectius diferents.

El Barça ha afinat el joc i es troba en un bon estat de forma, demostrat en els partits més recents de Lliga i de Copa, que han elevat la motivació en el quadre blaugrana. Han aparcat així el nefast inici d'any, en què una derrota contra la Reial Societat va generar un terratrèmol esportiu i institucional.

El Barça ve d'afermar el seu bon moment contra l'Atlètic de Madrid, equip al qual l'any passat no va poder guanyar en cap dels sis partits en els quals es van veure les cares, i aquest mes de gener ja suma dues victòries seguides, en Lliga i Copa, a falta de la tornada de quarts aquest dimecres al Vicente Calderón.

Luis Enrique sembla haver trobat la idea amb la qual el seu equip és molt més solvent i intens, encara que part d'això també s'ha d'atribuir a l'estat de forma.

Semblava estrany que un equip seu repetís alineació dos partits seguits, fet que ja ha quedat superat, i més quan el preparador ha comprovat que una sèrie de jugadors es troben en un estat immillorable, com és la tripleta atacant -malgrat que Luis Suárez segueix sense destapar-se com a golejador-, així com el centre del camp, on casualment amb l'absència de Xavi, Rakitić s'ha fet fort a l'equip titular, igual que Iniesta i Busquets.

Enrere, quatre homes també semblen ja intocables pel bon moment que travessen, com són Alves, Piqué, Mascherano i Jordi Alba. Això no obstant, donada la complexitat i exigència del partit de dimecres en la tornada de les semifinals de la Copa contra l'Atlètic, Luis Enrique opti per una gran rotació a l'onze titular, per treure a qui sembla que s'està conferint com a equip tipus per al xoc coper. D'entrada, Rakitić no viatjarà per descans, cosa que obre de nou la titularitat al capità de l'equip, Xavi Hernández.

L'equip il·licità, de la seva banda, després d'haver sortit de la zona de descens la passada jornada, necessita puntuar per mantenir la seva escalada en la taula, mentre el conjunt blaugrana no pot permetre's més errors en la seva persecució del lideratge.

L'Elx afronta el partit en el millor moment esportiu de la temporada. L'equip de Fran Escribá ha sumat set dels últims nou punts, cosa que li ha permès fugir de la zona de descens després de dos mesos.

El recent precedent a la Copa del Rei entre els dos equips, resolt amb un clar triomf català, no ha estat pres com a referent per la plantilla, que argumenta que la Lliga és "una altra història".

El grup prefereix aferrar-se al record del que va passar en el partit de la temporada passada al Martínez Valero: l'Elx va neutralitzar el Barcelona i va sumar un punt vital per a la seva permanència.

El tècnic alacantí només compta amb les baixes de Pedro Mosquera, lesionat, i Garry Rodrigues, amb la selecció de Cap Verd a la Copa Àfrica, per la qual cosa ha convocat els divuit jugadors del primer equip que té disponibles, entre ells José Ángel, recuperat dels seus problemes físics.

Tot apunta que Escribá repetirà l'equip tipus de les últimes jornades, amb l'única novetat del retorn al centre de la defensa de David Lombán, que es va perdre per sanció els seus primers minuts de la temporada la passada jornada. El tècnic rumia preparar alguna sorpresa tàctica per intentar contrarestar el joc de mig camp del Barcelona, tal com ja va fer a la Copa, encara que sense èxit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut