El Mundial de Clubs ha estat un mal negoci econòmic per al Marroc. (Foto: EFE)
Futbol

El Marroc va perdre uns 30 milions de dòlars per l'organització del Mundial de Clubs

Segons ha informat aquest dilluns el diari "Ajbar al Yaum", aquestes pèrdues milionàries s'han produït per les despeses de transport i d'allotjament, concretament els dels "convidats d'alt nivell"

Actualitzat

El Mundial de Clubs disputat al Marroc entre el 14 i 20 de desembre ha suposat per al país africà unes pèrdues d'entre 20 i 30 milions de dòlars en despeses logístiques, segons ha informat aquest dilluns el diari "Ajbar al Yaum".

El rotatiu, que cita estimacions de fonts que no identifica, explica que aquestes pèrdues s'han produït per les despeses de transport i d'allotjament, concretament els dels "convidats d'alt nivell". També han influït les despeses pel canvi d'un partit de la semifinal previst a Rabat a Marràqueix a causa del mal estat de l'estadi de la capital i la distribució d'un gran nombre d'entrades gratuïtes.
   
L'escàndol de l'estadi de Rabat, inundat per les pluges, va causar una gran indignació al país marroquí, ja que es van invertir 25 milions de dòlars en la seva renovació per al Mundial de Clubs. Per aquest motiu, el rei del Marroc Mohammed VI va suspendre de forma provisional les activitats del ministre d'Esports, Mohammad Uzin, i li va impedir assistir a la final, que va guanyar el Reial Madrid davant del San Lorenzo.
  
El monarca va demanar també al president del govern, Abdelilah Benkiran, que dugui a terme una "investigació en profunditat sobre les irregularitats" i diversos mitjans marroquins apunten que, aquest dimarts, la comissió d'investigació presentarà els seus resultats al cap del govern. També està previst que el ministre d'Esports comparegui davant el Parlament per respondre a les preguntes dels diputats sobre l'escàndol de l'estadi.

Anar al contingut