Cristiano Ronaldo celebra el seu gol número 71 a la Champions. (Foto: Reuters)

El Reial Madrid guanya el Basilea 0 a 1, tot i abusar de la llei del mínim esforç

El Reial Madrid ha sumat la seva quinzena victòria consecutiva gràcies a un gol de Cristiano Ronaldo. Els blancs, en un partit força fluix, han abusat de la llei del mínim esforç

Carlo Ancelotti ha igualat el rècord de José Mourinho i Miguel Muñoz de sumar 15 partits seguits guanyant com a entrenador del Reial Madrid. El seu equip, que acabarà primer del Grup B (ha sumat els 15 punts en joc) la primera fase de la Lliga de Campions, ha guanyat gràcies a un gol de Cristiano Ronaldo que, amb 71 gols, es queda a 3 gols de Leo Messi com a màxim golejador de la història d'aquesta competició.

Navas, titular, ha debutat a la Lliga de Campions defensant la porteria madridista. El guió del partit en la primera meitat ha estat el previst: el Basilea, molt tancat, amb tots els jugadors al seu camp esperant una errada visitant com a única opció per sortir a l'atac, i el Madrid, dominant. La primera ocasió clara ha arribat en el minut 35, en una jugada de Benzema per l'esquerra, i ha acabat amb el gol de Cristiano Ronaldo.

El davanter portuguès ha tornat a amenaçar la porteria local en un xut de falta molt llunyà en els primers minuts de la segona meitat que Vaclik ha rebutjat no sense certs problemes. El Reial Madrid ha tornat dels vestidors apàtic i el Basilea s'ha atrevit a sortir del seu camp en busca de l'empat. Keylor Navas ha evitat el gol d'Embolo en el minut 68.

Ancelotti ha reaccionat potenciant el mig del camp. El seu equip ha tornat a dominar, arribant amb continuïtat. En el minut 75 Isco ha habilitat Bale amb una bona passada, però el gal·lès ha xutat al travesser. Tres minuts més tard, i després d'un bon servei de Bale en una contra, el xut de Cristiano ha sortit fregant el pal. El Madrid, però, ha tornat a replegar-se. Hamoudi, en el temps afegit, hauria pogut aconseguir el gol de l'empat.

Ludogorets i Liverpool empaten

El Ludogorets s'ha avançat en el minut 3, quan Dani Abalo ha recollit un refús del porter Mignolet després d'una jugada a la contra. El Liverpool només ha trigat 5 minuts en empatar amb un gol de Lambert. En el minut 37 els anglesos s'han avançat quan Henderson ha aprofitat una passada d'Sterling per marcar. Terziev ha empatat pels búlgars en el minut 88 en un còrner. Amb aquest empat sumen tots dos 4 punts dos menys que els suïssos.