Ciclisme

El Giro d'Itàlia arrenca a Amsterdam amb un recorregut adient per als escaladors

Aquest dissabte comença a Amsterdam l'edició número 93 del Giro d'Itàlia. La prova té un recorregut favorable als escaladors, amb cinc etapes d'alta muntanya, una contrarellotge per equips i tres més d'individuals inferiors als quinze quilòmetres. Carlos Sastre, Cadel Evans i Ivan Basso són els favorits per guanyar la prova, sense descartar alguns il·lustres com Alexander Vinokourov, Damiano Cunego, Gilberto Simoni o Stefano Garzelli, el qual participa al Giro per última vegada a la seva carrera.

Actualitzat
Després de ser tercer a l'edició de l'any passat -on, a més, va guanyar dues etapes- el madrileny Carlos Sastre té moltes ganes de fer-se amb la victòria final d'aquest Giro d'Itàlia, que sembla dissenyat a la seva mida. I és que dels 3.418 quilòmetres totals, només 67 són contra el rellotge. A més, les cinc etapes de muntanya -que inclouen la clàssica ascensió al Mortirolo- encara afavoreixen més tant Sastre com els escaladors com Ivan Basso.

Ara bé, al cap de 21 etapes el que es premia és la regularitat i, en aquest sentit, qui té les de guanyar és Cadel Evans. L'actual campió del món respon amb escreix tant a la muntanya com en les etapes cronometrades. Després de dos podis al Tour de França i un a la Vuelta a Espanya, l'australià espera triomfar definitivament en una de les grans curses de la temporada ciclista.

Pròleg a Holanda

El Giro no arribarà a Itàlia fins a la quarta etapa, ja que les tres primeres es desenvoluparan en territori holandès. Aquest dissabte es marcaran les primeres diferències -tot i que minses- en una contrarellotge de 8 quilòmetres pels carrers d'Amsterdam. Diumenge i dilluns el pilot arribarà a les ciutats d'Utrecht i Middelburg.
Anar al contingut