El Barça desplega totes les seves virtuts per derrotar el Reial Madrid (76-68)

El Barça s'ha imposat per actitud i convenciment a un Madrid que només ha funcionat a ràfegues. Els blaugrana han estat superiors en totes les facetes del joc i es situen segons a la taula amb deu victòries, tantes com el mateix conjunt blanc i el FIATC Joventut.

El Reial Madrid ha posat pressió des del principi a un Barça orfe dels seus millors escortes i alers. Llull i Maciulis han donat els primers avantatges al Madrid (8-13). Però els blaugranes no s'han arronsat i gràcies a Doellman, Hezonja i Satoransky, i s'han arribat a posar al davant al marcador, com al final del primer període (24-22). Un quart en què el francès Edwin Jackson ha debutat.

S'amplia l'avantatge local

Satoransky ha continuat dirigint l'equip amb una solvència i uns punts (ha acabat amb 10) que han servit per obrir el primer forat en blaugrana al marcador: màxima diferència de deu punts (39-29) després d'un triple de Lampe.

L'encert de Carroll (10 punts en total) ha permès als blancs respirar fins al descans (47-40). L'equip de Laso ha viscut de nou de la inspiració del lituà Maciulis, màxim anotador del matx amb 14 punts, que ha posat el marcador en un perillós 49-46, un marge de seguretat per als blaugrana que mai acabaria trencant-se.

L'escapada del Barça

La defensa del Barça ha millorat molt i un parcial de 5-0 al començament de l'últim quart (63-55) ha deixat KO el Madrid. Els 44 rebots comparats amb els 30 del Reial Madrid expliquen bona part del matx.

El debutant Jackson, massa tens al principi, s'ha deixat anar en els últims minuts i ha mostrat la seva punteria en el tir exterior (8 punts i 2 triples) mentre que Doellman (12 punts i 7 rebots) ha estat el seu complement ideal en la mitjana distància. Un partit intens i apassionant en què el Barça ha estat simplement millor.