Florentino Pérez, president de l'entitat blanca. (Foto: EFE).
Futbol

La federació de Discapacitats Intel·lectuals de Catalunya presenta una denúncia contra el Madrid per càntics vexatoris

Els càntics vexatoris d'una part de la seva afició inclouen qualificatius com "subnormal" o similars, i la federació creu que atempten contra la dignitat del col·lectiu

Actualitzat

La federació de Discapacitats Intel·lectuals de Catalunya (Dincat), que agrupa més de 300 entitats de discapacitats que atenen unes 30.000 persones, ha presentat una denúncia davant la Comissió Antiviolència contra el Reial Madrid pels càntics vexatoris d'una part de l'afició madridista.  

En un comunicat, la federació considera que l'ús del qualificatiu "subnormal", o similars, com a insult i menyspreu al rival, atempta contra la dignitat del col·lectiu.    

Fa vuit mesos, Dincat ja va interposar una denúncia davant la Comissió Contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport per càntics vexatoris en recintes esportius i la comissió la va desestimar perquè no es va presentar contra una o persones en concret. Ara, han concretat en la seva denúncia dels càntics que van proferir els aficionats del Reial Madrid com "ser del Barça és ser un subnormal" o " Messi és un subnormal", que una part dels madridistes van cantar durant el partit entre el Reial Madrid - Barça el mes d'octubre a l'Estadi Santiago Bernabéu .    

La federació Dincat recorda que fa vuit mesos ja va presentar una denúncia per reclamar que les autoritats esportives adoptessin "les mesures necessàries per eradicar aquests comportaments antiesportius en els camps de futbol, i que imposés les sancions corresponents als responsables". La Comissió Antiviolència va desestimar la qüestió perquè no denunciava cap acte concret ni es demanava que sancionés un club o una persona o persones concretes. Per aquest motiu la denuncia d'ara va dirigida a un club.

Anar al contingut