Hoquei patins

Catalunya debuta amb un triomf davant l'Argentina (6-3) en el primer partit de la Copa Amèrica

Catalunya ha debutat amb una victòria davant l'Argentina per 6-3 en la primera jornada de la Copa Amèrica, el segon torneig oficial que juguen els de Jordi Camps després del Mundial B de Macau, de fa dos anys. En el partit jugat aquest dilluns a Recife, els catalans no han començat a tenir la victòria a la butxaca fins a la segona part, ja que en el descans perdien 1-2. A partir del 3-3, l'equip català ha reaccionat. Eloi Mitjans ha fet un "hat-trick". Aquest dimarts Catalunya s'enfronta amb Sud-àfrica i Colòmbia.

En el primer dels sis partits de la lligueta de la Copa d'Amèrica, la selecció catalana ha sumat una àmplia victòria davant l'Argentina. El partit ha començat molt travat, amb moltíssimes faltes en els minuts inicials. Els dos equips, conscients que no es podien cometre errades perquè es pagarien molt cares, han optat per la duresa. Els argentins afrontaven el partit amb jugadors sub-20, però tot i això han demostrat un bon nivell. De fet, els de Daniel Cocinero han estat els primers a obrir el marcador, quan s'havien jugat nou minuts, amb un gol obra de Francisco Roca per la banda dreta, en una rematada gairebé sense angle. Quatre minuts després, els catalans han reaccionat i Eloi Mitjans, del Noia, ha establert l'empat a un. Abans del descans, Javier Morilla ha tornat a situar els argentins al capdavant, que han marxat als vestidors guanyant per la mínima, 1-2.

En la represa, el capità Ivan Tibau ha tornat a posar igualtat en l'electrònic amb el 2-2. Tibau és l'únic supervivent que queda de l'equip que va guanyar el Mundial B de Macau. Tot i això, Lucas Ordóñez, novament, ha situat els argentins per davant. A partir d'aquí s'ha imposat la superioritat catalana i en qüestió de minuts, Jordi Molet ha fet el 3-3, un resultat que s'ha anat aguantat fins que el partit s'ha transformat en un anar i venir de contraatacs. Aquesta situació ha permès a Catalunya avançar-se per primera vegada amb el 4-3, que ha signat Eloi Mitjans en el minut 13. Ha estat el preludi del que vindria després. El jugador del Noia també ha estat l'autor del 5-3 un minut després, i ha fet així el seu "hat-trick" particular. A dos minuts del final, Xavi Lladó ha fet el 6-3. En l'últim minut, Octavi Tarrés ha aturat un penal a l'Argentina.

En els atres partits de la jornada inaugural: Xile, 8 - Sud-àfrica, 1 i Brasil, 9 - EUA, 3

La Copa Amèrica continua aquest dimarts. Catalunya disputarà dos partits, el primer a les 12.30 (hora catalana) davant Sud-àfrica, i el segon, a les 23.30 (hora catalana) davant Colòmbia.