Fórmula 1

Toro Rosso presenta l'STP10, el monoplaça que Carlos Sainz Jr. pilotarà aquesta temporada

L'equip italià espera un any d'èxits amb Sainz i Verstappen, la parella més jove del mundial

Actualitzat

L'equip Toro Rosso ha presentat, la vigília de l'inici oficial de la pretemporada de Fórmula 1, el monoplaça amb què competirà la temporada 2015. Carlos Sainz Jr. serà el primer de pilotar-lo diumenge, al circuit de Jerez, on se celebraran els primers entrenaments, i dilluns ho farà el seu company, Max Verstappen. Tots dos pilots, amb 20 i 17 anys, respectivament, formaran la parella més jove del mundial i l'holandès, concretament, quan debuti, es convertirà en el pilot més jove que hagi entrat mai a la màxima categoria del motor.

El nou STR10 porta motor Renault, igual que el cotxe de la casa mare, Red Bull. Són els únics dos equips que seguiran muntant els propulsors de la marca francesa aquest any. En el cas de l'escuderia italiana, s'han realitzat unes mínimes evolucions per resoldre els problemes, principalment de temperatura, del curs passat.

Pel que fa a l'aerodinàmica, el monoplaça presenta poques novetats respecte a l'STR9. La més evident és el morro, més punxegut, però elegantment amorosit en la forma. També s'han modificat lleugerament l'aleró davanter i les preses d'aire laterals. La construcció s'ha realitzat a la seu de l'equip a Faenza i el disseny s'ha basat en proves realitzades al túnel de vent de Bicester (Gran Bretanya).

El cap de l'equip, Franz Tost, ha explicat que, en la desena temporada a la Fórmula 1, Toro Rosso afronta un "gran repte" i ha afegit que espera aconseguir-lo amb els dos pilots, que ha descrit com "molt prometedors", atès que ja han demostrat que poden obtenir bons resultats en les categories en què han competit fins ara. Tost augura una temporada d'èxits i es marca com a objectiu acabar en la cinquena posició del mundial de constructors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut