Belmonte celebra la seva victòria en la final dels 200 papallona a Doha. (Foto: Reuters)
Natació

Mireia Belmonte s'exhibeix amb dos ors i dos rècords del món en la jornada inaugural dels Mundials de piscina curta a Doha

La nedadora badalonina s'ha imposat en les finals dels 200 papallona i els 400 estils als Mundials de piscina curta amb dos rècords del món inclosos

Actualitzat

Mireia Belmonte ha guanyat la seves dues primeres medalles d'or en la jornada inaugural dels Mundials de piscina curta de Doha. La nedadora badalonina s'ha proclamat campiona mundial dels 200 metres papallona i dels 400 estils en imposar-se en la final a l'hongaresa Katinka Hosszu, que l'havia derrotat en les dues sèries de classificació matinals.

Belmonte, que havia accedit a la final amb la segona millor marca, no només s'ha imposat amb una gran remuntada en els últims 50 metres sinó que ha estat capaç de batre el rècord mundial d'aquesta distància amb un temps estratosfèric per sota dels dos minuts (1:59.61), la primera dona en tota la història a aconseguir-ho. El podi final l'ha completat l'alemanya Franziska Hentke, que s'ha penjat el bronze a més de 4 segons del temps de Belmonte.

Segon or i segon rècord mundial als 400 estils

Amb poc temps per recuperar-se, Belmonte ha afrontat la segona final de la primera jornada, els 400 estils, i ha tornat a derrotar Hosszu en una nova demostració de força. La badalonina ha estat capaç de remuntar més de dos segons de diferència a l'hongaresa en la braça i el crol i ha tornat a batre un nou rècord del món amb un temps de 4:19.86.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut