Natació

Barcelona opta a acollir els Mundials de natació del 2013 després de la renúncia de Dubai

Barcelona és una ferma candidata a acollir el Mundial de Natació de l'any 2013. Aquest dissabte, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, es desplaça a l'Uruguai, on la Federació Internacional ha d'escollir-ne la seu aquest cap de setmana. Ningú hi comptava perquè Dubai ho tenia fet. El 2009 va superar en una votació Hamburg i Moscou per organitzar el Mundial i va deixar fora en un primer tall ciutats com Madrid, Belgrad, Budapest i Hong Kong. Però la renúncia de la capital dels Emirats Àrabs d'acollir la cita mundialista per la crisi econòmica ha obert les portes a Barcelona, que podria tenir uns mundials deu anys després.

Actualitzat
Ningú hi comptava, perquè Dubai ho tenia pràcticament fet. Però a darrera hora la capital dels Emirats Àrabs se n'ha fet enrere i en la recerca per part de la FINA d'una alternativa d'urgència, Barcelona, així com algunes altres ciutats, s'hi han postulat per acollir els Mundials de natació del 2013, segons ha confirmat el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, en declaracions a Catalunya Ràdio.

La decisió, però, no es coneixerà com a molt aviat fins diumenge, tot i que, segons ha manifestat el mateix Alcover, es podria allargar fins dimarts que ve. Això sí, el consistori barceloní afronta la decisió amb un gran optimisme.

De fet, Barcelona s'ha convertit de la nit al dia en la gran candidata per repetir aquella exitosa organització del 2003, en què es va utilitzar el Palau Sant Jordi com a instal·lació principal amb la ubicació d'una gran piscina. Pere Alcober ha explicat que, tot i que amb uns petits canvis, repetiran infraestructura.
Anar al contingut