Una furgoneta de destrucció de documents a la seu del PP de Madrid
-Señor Rajoy, ¿ha aparcado usted esta furgoneta de destrucción de documentación confidencial en Génova? -#SiHombre (Autor: @sanchez_jj)
Madrid

Arxivada la causa contra el PP sobre la destrucció dels discos durs de Bárcenas

D'aquesta manera, ha decidit avalar la tesi de la Fiscalia Anticorrupció, que ja va considerar que buidar la memòria dels discs durs que l'extresorer tenia a la seu del PP no és cap delicte, ni de danys ni d'encobriment. Segons la resolució de la jutge, que en contra del criteri de la fiscalia sí que s'ha declarat competent per investigar el cas, com que no hi ha manera de determinar la titularitat dels discos durs, "i ja que els ordinadors eren a la seu del PP, li pertanyen mentre no es provi el contrari".

RedaccióActualitzat

La jutge d'instrucció número 32 de Madrid ha arxivat la causa contra el Partit Popular que investigava la destrucció dels discos durs de l'extresorer Luis Bárcenas. D'aquesta manera, ha decidit avalar la tesi de la Fiscalia Anticorrupció, que ja va considerar que buidar la memòria dels discs durs que l'extresorer tenia a la seu del PP no és cap delicte, ni de danys ni d'encobriment.

Segons la resolució de la jutge, que en contra del criteri de la fiscalia sí que s'ha declarat competent per investigar el cas, com que no hi ha manera de determinar la titularitat dels discos durs, "i ja que els ordinadors eren a la seu del PP, li pertanyen mentre no es provi el contrari". És per això que conclou que no hi ha delicte.

El passat 19 de setembre el jutge del "cas Bárcenas", Pablo Ruz, va demanar investigar la destrucció dels discos durs dels ordinadors que l'extresorer del PP tenia a la seu del partit. Ruz també va demanar a un jutjat de la plaça de Castella que investigués si hi havia "indicis de la possible comissió del delicte d'encobriment o de danys informàtics". El Partit Popular va explicar a l'Audiència Nacional que va esborrar els discos durs quan l'extresorer va abandonar el partit, tot i això els va entregar.

Anar al contingut