Aquest vespre tancarà les portes el cinema Pisa de Cornellà

Aquest vespre tancarà les portes el cinema Pisa de Cornellà, l'única sala tradicional de cinema que quedava en aquesta ciutat del Baix Llobregat. Els terrenys es convertiran en zona d'habitatges. Un grup d'aficionats al setè art assistiran a l'última projecció i protestaran per la desaparició del local.

RedaccióActualitzat
Inaugurat fa 46 anys, el cinema Pisa ha tingut en els darrers anys nombrosos problemes econòmics que l'han portat al tancament definitiu. L'any 2008, l'Ajuntament de Cornellà va comprar els terrenys per construir-hi pisos protegits. Fa un any, el consistori va vendre la parcel·la a una empresa privada que hi farà 98 pisos, dels quals 78 seran de preu concertat i 20 de protecció oficial. A la planta baixa hi haurà locals comercials i un equipament municipal.

Víctor Garrido, impulsor de la Plataforma contra el Tancament del Pisa, lamenta que l'especulació urbanística acabi amb aquest cinema.

"Si l'ajuntament hagués potenciat la zona del cinema Pisa i no s'hagués dedicat a potenciar zones comercials que no són símbol de Cornellà, el cinema Pisa s'hauria pogut salvar. Es van plantejar alternatives i no es van escoltar. "

Els amants del cinema tradicional assistiran a dos quarts de nou del vespre a la darrera projecció del Pisa. Després, com a acte simbòlic, es tancaran dins la sala, per acomiadar-se definitivament del cinema.
Anar al contingut