Poliesportiu

Tot a punt per a una Barcelona World Race de rècord

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, donarà el tret de sortida a una competició que espera batre el rècord de 92 dies per fer la volta al món a dos, sense escales ni assistència. La cerimònia es podrà seguir en directe per Esport3 a partir de les 12.00.

Actualitzat
Els vuit vaixells que participen a la Barcelona World Race prendran aquest dimecres 31 de desembre, a les 13.00 hores, la sortida de l'única regata de volta al món a dos, sense escales ni assistència. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, des de la plaça del Mar, a la Barceloneta, donarà el senyal de sortida al costat de la figura de la Dona del Mil·lenni de la Fura dels Baus, que representarà un espectacle per a l'ocasió.

Si les previsions de l'organització es compleixen, es batrà el rècord de la Barcelona World Race, que ara és de 92 dies, 9 hores, 49 minuts i 49 segons. L'ostenten Jean-Pierre Dick i Damian Foxall a bord del "Paprec Virbac 2" des de la primera edició. La segona edició, també guanyada per Dick i amb Loïck Peyron de copatró, va durar un dia i 13 hores més. En els dos casos, passant per l'estret de Cook.

Els més optimistes han estat Guillermo Altadill i José Muñoz, que embarquen al vaixell "Neutrógena" menjar per a només 82 dies, és a dir deu dies menys que l'actual rècord. D'altres, com els tripulants del "GAES", han fet una previsió més conservadora i en tindran per a 91 dies. En qualsevol cas, i gràcies al canvi de recorregut -s'evita l'estret de Cook-, les previsions són optimistes.

TV3 produirà el senyal internacional de l'esdeveniment. La transmissió es podrà seguir en directe per Esport3 a partir de les 12.00, amb entrevistes amb els protagonistes de la competició i també les imatges més emotives del comiat de les seves famílies. Víctor Lavagnini serà el narrador principal, amb les entrevistes de Mireia Vicente i Miquel Ribas, la realització d'Albert Medina i la producció de Francesc Ortega i Manel Roures.


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut