Fórmula 1

Alonso s'estrena amb el nou McLaren a Jerez i Rosberg confirma el favoritisme dels Mercedes

En la primera jornada de tests de pretemporada al circuit de Jerez, l'asturià ha completat només sis voltes al volant de l'MP4-30 sense marcar un registre significatiu. Nico Rosberg, que ha fet 157 voltes sense problemes, ha confirmat la superioritat dels Mercedes.

Actualitzat

Dia d'estrenes aquest diumenge al circuit de Jerez. Quan falta un mes i mig per al començament del mundial de Fórmula 1, el traçat andalús acull els primers tests de la pretemporada. Un dels que estrenen cotxe és Fernando Alonso. Set anys després de marxar de McLaren, l'asturià torna a l'equip anglès, i ja ha començat a conèixer el flamant McLaren-Honda MP4-30. De moment, només ha completat sis voltes, sense marcar un registre significatiu (1:40.738) però com a mínim el seu cotxe no s'ha aturat en cap moment.

L'asturià, que ja no ha tornat a rodar per la tarda, ha patit molts problemes electrònics tenint en compte que el motor Honda encara és nou. Tot i això, l'escuderia britànica espera solucionar aquests problemes de cara al dilluns, quan Jenson Button agafi el relleu d'Alonso, que s'ha mostrat satisfet malgrat ser conscient que encara queda un camí llarg i dur per endavant perquè el cotxe sigui competitiu.

El millor temps d'aquesta primera jornada de tests l'ha marcat el Ferrari de Sebastien Vettel, tot i que ho ha fet amb pneumàtics tous i poca benzina. El pilot alemany no ha volgut comparar el seu monoplaça amb el de la temporada passada a Red Bull per respecte a les dues escuderies.

Rosberg, el gran triomfador

El gran triomfador del dia ha estat l'alemany Nico Rosberg, que ha confirmat el favoritisme dels Mercedes de cara a la nova temporada. El subcampió mundial, que ha marcat el tercer millor registre darrera de Vettel i Marcus Ericsson, ha completat un total de 157 voltes, amb uns temps molt regulars i fins i tot ha pogut fer simulacions de carrera, un fet destacable per ser només el primer test de pretemporada.

Per últim, el debutant Carlos Sainz Jr. ha fet una bona actuació al volant del Toro Rosso però al final l'han fet aturar abans d'hora per un problema mecànic al seu monoplaça. L'anècdota del dia ha estat veure el Red Bull de Daniel Ricciardo decorat de camuflatge amb l'objectiu de no donar detalls del cotxe als seus rivals encara que alguns rumors asseguren que és per no mostrar que el pilot australià estava rodant amb el mateix monoplaça de la temporada passada.

Temps de la jornada:
1. Sebastian Vettel (ALE) Ferrari 1.22.620 (60 voltes)
2. Marcus Ericsson (SUE) Sauber 1.22.777 (73 v.)
3. Nico Rosberg (ALE) Mercedes 1.23.106 (157 v.)
4. Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull 1.23.338 (35 v.)
5. Valtteri Bottas (FIN) Williams 1.23.906 (73 v.)
6. Carlos Sainz (ESP) Toro Rosso 1.25.327 (46 v.)
7. Fernando Alonso (ESP) McLaren 1.40.738 (6 v.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut