Alba Torrens durant el Mundial de bàsquet (Foto: Reuters)
Alba Torrens durant el Mundial de bàsquet (Foto: Reuters)
Bàsquet

Alba Torrens, escollida per segon any com a millor jugadora de bàsquet de l'any a Europa

La jugadora mallorquina de 25 anys, que actualment milita al Galatasaray turc, ha repetit com a millor jugadora d'Europa, un premi que ja va aconseguir l'any 2011.

Actualitzat

Alba Torrens ha estat escollida per la FIBA com a millor jugadora de l'any a Europa. La jugadora de 25 anys ha vist recompensada d'aquesta manera la seva gran temporada al Galatasaray, amb el qual ha aconseguit guanyar les finals de la lliga turca de bàsquet i l'Eurolliga femenina, a més de ser proclamada MVP de la final, que es va jugar a Ekaterinburg.

Aquesta, però, no és la primera vegada que la FIBA situa la mallorquina al cim del bàsquet europeu, i és que l'any 2011 la jove jugadora ja va guanyar aquest guardó. El sistema d'elecció, una barreja de votacions dels aficionats i dels experts de la FIBA, ha deixat clar que aquest ha sigut l'any de la mallorquina, que, tot i no ser la més votada pels aficionats, sí que ha estat la més votada pels experts, amb una gran diferència respecte de la segona classificada.

Turgay Demirel, el president de la FIBA, ha mostrat la seva admiració per la jugadora, després de saber que ha estat proclamada per segona vegada jugadora de l'any. "Després de liderar el Galatasary cap als dos campionats que ha aconseguit, al Mundial femení de la FIBA del 2014 Alba Torrens va mostrar les seves aptituds i va fer guanyar a Espanya una històrica medalla de plata. Felicito l'Alba per aquest merescut honor", ha dit Demirel. El podi de les millors jugadores de l'any a Europa l'han completat la seva companya de selecció Sancho Lyttle i la sèrbia Ana Dabovic.

 

Anar al contingut