El Mundial 2015 tornarà a acabar a Abu Dhabi. (Foto: Reuters)
Fórmula 1

La FIA suprimeix la puntuació doble i Corea del Sud torna al Mundial

La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) ha confirmat en la seva reunió de Doha la supressió de la puntuació doble en l'última cursa del Mundial de Fórmula 1 2015, al qual torna el Gran Premi de Corea del Sud

Actualitzat

   El Mundial 2015 tindrà 21 curses incloent la de Corea del Sud (Yeongam) com a novetat respecte al calendari provisional anunciat el mes de setembre passat. El gran premi sud-coreà havia desaparegut del circuit aquest any després de quatre edicions.
   El campionat començarà el 15 de març a Austràlia i acabarà el 29 de novembre a Abu Dhabi. El 10 de maig es disputarà el Gran Premi d' Espanya al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Calendari del Mundial 2015
   15 març        Austràlia
   29 març        Malàisia
   12 abril        Xina
   19 abril        Bahrein
   3 maig         Corea del Sur
   10 maig         Espanya (Circuit de Catalunya)
   24 maig         Mònaco
   7 juny       Canadà
   21 juny        Àustria
   5 juliol       Gran Bretanya
   19 juliol        Alemanya
   26 juliol        Hongria
   23 agost       Bèlgica
   6 setembre    Itàlia
   20 setembre   Singapur
   27 setembre   Japó
   11 octubre      Rússia (Sotxi)
   25 octubre      Estats Units (Austin)
   1 novembre     Mèxic
   15 novembre    Brasil
   29 novembre    Abu Dhabi
 

Bianchi no va desaccelerar prou

  Respecte al greu accident del pilot francès Jules Bianchi al GP del Japó, el 5 d'octubre, després d'estudiar totes les proves, una comissió formada per deu persones ha emès un informe de 396 pàgines en què plasma les seves recomanacions per millorar la seguretat.
  Els autors recomanen, especialment, reduir els límits de velocitat a les zones sota bandera groga. En l'informe sobre l'accident s'estableix que Bianchi "no va desaccelerar prou per evitar la pèrdua de control del cotxe", quan el seu Marussia va xocar contra la grua que retirava el Sauber accidentat d'Adrian Sutil a les últimes voltes del GP de Suzuka.

   S'ha descartat la idea d'implementar cabines tancades en els cotxes perquè una mesura com aquest "no hauria reduït les lesions de Bianchi i no resulta pràctica a causa de les intenses forces generades en el xoc d'un cotxe de 700 quilos amb una grua de 6.500 a una velocitat de 126 km/h".
 
 

 

Anar al contingut