Espanyol

L'Espanyol es classifica per a les semifinals de Copa tot i perdre per la mínima al Sánchez Pizjuán (1-0)

Un Espanyol molt seriós i concentrat en defensa treu de polleguera el Sevilla i accedeix amb tota justícia a les semifinals de la Copa del Rei. El golàs de Diogo en el minut 88 només ha posat emoció al tram final d'un partit gairebé sempre sota control dels blanc-i-blaus, que ara s'enfrontaran amb l'Athletic, botxí del Màlaga.

L'Espanyol s'ha classificat per les semifinals de la Copa del Rei tot i perdre per 1 a 0 contra el Sevilla a l'estadi Ramón Sánchez Pizjuan. L'equip blanc-i-blau ha fet bo el 3 a 1 de l'anada per assegurar-se la classificació, nou anys després, per a unes semifinals de la Copa del Rei. L'Espanyol ha aguantat tot el partit les escomeses del Sevilla i especialment quan Diogo ha marcat l'únic gol del partit, en el minut 88. I és que, si el Sevilla feia un segon gol, l'Espanyol quedava eliminat, però els blanc-i-blaus, molt millors en tota l'eliminatòria, han passat ronda de forma merescuda, i ara se les heuran amb l'Athletic, botxí del Màlaga, per un lloc a la gran final.

L'Espanyol no s'ha arronsat tot i el gran ambient a les graderies del Sánchez Pizjuán. En el primer minut de joc, Arbilla ha estat a punt de deixar glaçada l'afició del Sevilla amb un xut de falta que ha estavellat a la creueta de la porteria de Beto. Aquesta primera ocasió de perill just després de començar ha posat la por al cos a un Sevilla molt nerviós i ansiós durant una primera part que els blanc-i-blaus han tingut tot moment sota control.

Els homes de Sergio González, molt seriosos en defensa, han desactivat el Sevilla, incapaç de crear perill sobre la porteria de Pau López, que sempre ha transmès molta tranquil·litat. Tot i l'arsenal ofensiu que ha posat d'inici Unai Emery amb Bacca, Gameiro, Denis Suárez i Deulofeu, els primers 45 minuts han estat molt més plàcids del previst per l'Espanyol, que fins i tot ha disposat de dues ocasions de Sergio García per avançar-se en el marcador. El públic local, desesperat amb el seu equip, ha dedicat alguns xiulets als seus jugadors.

Gran concentració defensiva i patiment final

En l'inici de la represa, el Sevilla ha fet un doble canvi i ha posat setge a la porteria de l'Espanyol, que ha passat els pitjors minuts però ha pogut resistir sense excessius patiments les envestides locals. L'entrada de Banega ha millorat una mica el mal joc del seu equip, que ha trigat 50 minuts a fer la primera rematada entre els tres pals de Pau.

L'Espanyol, molt concentrat en defensa, ha mantingut el control del partit i de l'eliminatòria amb una solidesa indestructible. L'electricitat de Lucas Vázquez, amb jugades individuals d'autèntic crac, han donat aire a un Espanyol que anat reculant metres amb el pas dels minuts. Però en el minut 88, Diogo, amb un golàs, ha donat ales a un Sevilla que ja no creia en la remuntada. Però els blanc-i-blaus no han perdut els nervis, han mantingut la calma i han resistit els tres minuts de temps afegit. Amb justícia i per la porta gran, l'Espanyol ja és a les semifinals, on s'enfrontarà amb l'Athletic, que ha derrotat el Màlaga amb un solitari gol d'Aduriz, l'únic en tota l'eliminatòria.