Espanyol

Stuani, el davanter ideal per resoldre partits als últims minuts

Curiós el cas de Cristhian Stuani aquesta temporada. És el màxim anotador de l'Espanyol (6 gols a la Lliga i 2 a la Copa) sense ser un titular habitual. La seva especialitat són els gols a última hora.

L'uruguià ha confirmat contra el Granada que és ell sobretot l'últim recurs per resoldre un matx que es posa costa amunt o per acabar d'assegurar-lo si l'equip pateix. Dels sis gols que porta a la Lliga, cinc els ha fet en els últims deu minuts.

Gols productius a casa

Dels seus gols, només dos no han estat productius: el que va fer contra el Sevilla al Power8 (1-2) i el de penal al Martínez Valero contra l'Elx (2-1). Curiosament, en tots dos casos havia sortit de titular. La resta, és a dir, quan surt des de la banqueta, han estat tots a casa. I o bé han servit per guanyar, com aquest diumenge contra el Granada, o bé per acabar d'assegurar una victòria (Getafe i Reial Societat) o per aportar un empat (Màlaga).

El seu promig golejador és de una diana cada 131 minuts a la competició lliguera. A la Copa, els seus números són encara millors. Un partit, al camp de l'Alabès, i doblet.

Competència dura

El problema de Stuani és que al davant té l'estrella de l'equip, Sergio García (cinc gols), i Caicedo (tres), aposta personal del tècnic, que poc a poc comença a ser el jugador important que esperen a l'Espanyol.

Aquest dimecres vinent, a la tornada de Copa contra l'Alabès, és molt probable que Stuani torni a tenir 90 minuts per demostrar el seu olfacte golejador. Un olfacte podria donar beneficis en forma de traspàs al pròxim mercat d'hivern. Perquè a l'Espanyol mai no es pot descartar una venda si la proposta és sucosa.