Tenis

34 detinguts per una trama de partits arreglats en les categories inferiors del tenis espanyol

La Guàrdia Civil ha efectuat les detencions després de tres anys d'investigació donada la complexitat de l'organització de la xarxa corrupta

La Guàrdia Civil ha detingut 34 persones acusades d'estar implicades en una trama de partits de tenis arreglats per obtenir elevats ingressos en apostes.

Tots els enfrontaments que podrien ser fraudulents no impliquen tenistes primera fila, sinó que afecten jugadors que estan entre el 800 i 1.400 del rànquing mundial de l'ATP. Entre els detinguts hi ha set tenistes espanyols de categories menors que tenen entre 17 i 30 anys.

La investigació d'aquesta trama corrupta ha estat batejada com "operacó Futures" i s'origina en una denúncia presentada l'any 2013.

El grup instigador del frau feia servir les xarxes socials per posar-se en contacte amb els esportistes, posteriorment entrava en escena un intermediari que ultimava els detalls directament amb el tenista, un cop ja s'havia manifestat la predisposició a deixar-se guanyar. La darrera part del frau anava dirigida als que volien apostar, que havien de pagar una elevada quota per entrar en un grup creat a la xarxa Telegram. En aquest grup es difonia tota la informació sobre els partits arreglats, les apostes sobre els quals podien ser molt més concretes que el resultat final, molt sovint es feien juguesques sobre un joc o bé d'un set.