Gairebé 110.000 socis tenen dret a vot en les pròximes eleccions (@FCBarcelona_cat)
Barça

109.673 socis tindran dret a vot a les eleccions a la presidència del FC Barcelona

Segons estableix l'article 47.1 dels estatuts del club, "el soci que firmi una butlleta de suport haurà d'estar inclòs en el cens electoral definitiu aprovat per la Junta Electoral"

Actualitzat

El FC Barcelona compta amb 109.637 socis amb dret a vot a les eleccions del 18 de juliol, a les quals, fins ara, sis precandidats han anunciat que aspiren a la presidència del club, després de la dimissió de la junta de Josep Maria Bartomeu.

Aquest cens és de vital importància, ja que, malgrat tenir més de 140.000 socis, només els que tinguin dret a vot, segons estableix l'article 48.3 punt 2 apartat b, podran donar suport als precandidats, que necessitaran reunir 2.534 firmes per convertir-se en candidats i afrontar la campanya electoral l'última setmana abans de la votació.

Aquest punt dels estatuts diu el següent: "El soci que firmi una butlleta de suport haurà d'estar inclòs en el cens electoral definitiu aprovat per la Junta Electoral, elaborat de conformitat amb allò que estableix l'article 47.1. En aquest sentit, estaran inclosos en el cens electoral definitiu i, per tant, podran signar una butlleta de suport aquells socis que reuneixin les condicions per exercir el dret al sufragi actiu el dia de les eleccions".

A partir de divendres 19 de juny, els sis precandidats que s'han postulat (Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito, Toni Freixa, Jordi Majó i Jordi Farré) hauran de disposar, si la comissió gestora agilita els tràmits, de les paperetes per començar a recollir suports entre els socis, amb un inconvenient en aquestes dates, ja que no podran anar al Camp Nou en un dia de partit i aprofitar l'afluència de socis.

Aquesta vegada, amb les eleccions fora del calendari esportiu, les 2.534 firmes es presenten com un gran obstacle, que només podria quedar matisat si els aspirants reben de la junta gestora les paperetes com més aviat millor i si aquesta permet que en el partit o partits que el Barça pugui jugar al Palau, en la final de l'ACB, els precandidats poden muntar les seves paradetes per sol·licitar les firmes de suport.

El 4 de juliol és la data límit que el calendari electoral estableix perquè els aspirants lliurin les firmes, abans d'iniciar-se el període de comprovació per poder establir quins es convertiran en candidats i iniciaran la decisiva campanya electoral en l'última setmana, en què els debats televisius i radiofònics cobraran molt d'interès.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut