Futbol

El Madrid fitxa Cristiano Ronaldo per gairebé 94 milions d'euros

El Manchester United ha reconegut a través del seu web que accepta l'oferta de 80 milions de lliures (gairebé 94 milions d'euros) del Reial Madrid pel jugador Cristiano Ronaldo. El club qualifica l'oferta de "rècord mundial" i dóna total llibertat al jugador per negociar amb Florentino. "A petició de Cristiano Ronaldo, que ha expressat novament el seu desig de marxar, i després d'una discussió amb el representant del jugador, el United ha acordat autoritzar el Reial Madrid a parlar amb el futbolista", exposa el comunicat oficial del club. "El Manchester United considera que l'assumpte estarà tancat el 30 de juny com a molt tard i fins llavors no emetrà cap altre comunicat", assenyala.

Actualitzat
Diuen que pagant sant Pere canta. I pagar 94 milions d'euros és el que farà Florentino Pérez per fitxar Cristiano Ronaldo. Un escarit comunicat a la pàgina web del Manchester United ha posat pàcticament el punt final al fitxatge impossible de Ramón Calderón i que Florentino Pérez ha fet realitat en un tres i no-res. Ara, en teoria, només falta que el jugador i el Reial Madrid es posin d'acord, una cosa que, segurament, ja està pactada des de fa temps.

El més car de la història

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro és el fitxatge més car de la història del futbol: 94 milions d'euros, superant clarament el de Zidane, 76 milions; el de Kaká, 67,5, i el de Figo, 60 milions. Tots quatre fitxats pel Madrid. Així doncs, el club blanc manté la seva filosofia de fitxatges. El més car del Barcelona queda molt lluny d'aquestes xifres. És el d'Overmars, que va costar 36 milions d'euros.

Ho ha guanyat tot amb els "red devils"

Ronaldo va arribar al Manchester amb 18 anys, procedent de l'Sporting de Lisboa. Sis anys després, amb 24, Ronaldo ho ha guanyat tot amb els "red devils" i ara podrà iniciar una nova etapa esportiva. Campió aquesta temporada de la Lliga anglesa, el jugador portuguès és l'actual Pilota d'Or, que va superar un Leo Messi que ningú no dubta que, aquest any, el desbancarà en aquest guardó.

Els 42 gols que va marcar en la temporada 2007-2008 van llançar el seu equip a la conquesta de la Premier i de la Lliga de Campions. Però dos penals fallats, un al Camp Nou en semifinals i l'altre a la final, contra el Chelsea, van estar a punt de deixar el Manchester sense el ceptre europeu. Les seves llàgrimes un cop va guanyar el Manchester no eren de cocodril.

Golejador nat, Ronaldo destaca en totes les facetes del joc ofensiu. Té un gran xut des de fora de l'àrea, fa gols de cap, i la seva velocitat fa que sigui molt difícil de marcar. En la final de la Lliga de Campions contra el Barça, va oposar l'ai al cor als aficionats blaugranes en els primers deu minuts, quan va estar a punt de sorprendre Valdés.

Però, al final, amb el Barça ja campió, va perdre els estreps, cosa que Xavi li va recriminar. Molts aficionats blaugranes van creure veure, en aquell moment, la pròxima icona del madridisme.

El passat dia 9, un diari britànic destacava que Ronaldo podria haver de sotmetre's a una operació d'hèrnia que li impediria fer la pretemporada. El diari portuguès "A Bola" va negar que el futbolista hagi de ser intervingut quirúrgicament. Si el club anglès determina que l'internacional necessita sotmetre's a una intervenció, Ronaldo estaria de baixa durant aproximadament un mes.

Villa serà el pròxim

Pellegrini tindrà feina a fer, amb tots els cromos, un equip. I a sobre, encara haurà de fer lloc a Villa, que, pel que han dit des de Londres, ja té un peu i mig al Bernabéu. El Chelsea el volia, i s'ha trobat amb que el davanter asturià té la voluntat de jugar al Bernabéu. Només falta l'acord econòmic entre el Madrid i el València.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut