Camp de temperatures superficials i vent (http://earth.nullschool.net/)
Camp de temperatures superficials i vent (http://earth.nullschool.net/)

Vents huracanats a l'Atlàntic i temperatures 40ºC per sobre del normal al pol nord

Tomàs MolinaActualitzat

Les condicions meteorològiques del pol nord seran de rècord de calor sense precedents aquesta setmana. La temperatura en aquesta zona del planeta pot ser fins i tot positiva entre dimecres i dijous, i se situarà uns 40 graus per sobre de la que haurien de tenir aquests dies.

La causa d'aquest desgavell meteorològic serà un seguit de borrasques que s'encadenaran per portar aire des de la costa de Portugal fins al mateix pol. En particular, una de les borrasques, batejada com a "Frank", serà tan profunda com si fos un huracà, i anirà acompanyada de vents superiors als 130 km/h. Els vents es deixaran sentir aquest dimarts amb molta força a les Illes Britàniques i a Islàndia i dimecres arribaran al mar del Noruega.

Aquesta pot ser una de les borrasques més intenses i mai registrades al Mar del nord, però el que la fa única, és l'impuls d'aire càlid que provocarà a la zona polar. El dia de cap d'any, la temperatura a 1.500 metres d'alçada serà la mateixa que tenim avui a Catalunya. En el mapa següent podeu veure fins a on s'endinsa la isoterma dels 0ºC en el aquest nivell dels 850 hPa. Podria dir-se que és tan estrany com si es congelés l'infern.

 

Anar al contingut