Ventades de sud per un dia

Arriben els efectes de la gran pertorbació atlàntica a Catalunya en forma de ventades de garbí i de migjorn. El vent bufarà a indrets poc habituals. De matinada, els cops de vent han superat els 70 km/h a l'Empordà i a les cotes més altes del Montseny i Pallars Sobirà.

Actualitzat

Un dia de pedres a les butxaques a Catalunya, sobretot cap a la costa, amb grans ventades a les cotes més altes del Pirineu. La borrasca atlàntica es desplaçarà cap al canal de la Mànega i generarà temporal de pluges, vent i mar al nord d'Espanya.

Ventades de sud i sud-oest

El vent serà fort de sud durant tot el dia a cotes mitjanes i altes del Pirineu, amb registres que superaran els 90 km/h. Fora del Pirineu, el vent no bufarà amb tanta ràbia però, tot i així, es deixarà sentir a les comarques costaneres, a l'interior de Barcelona i a totes les de Girona, des de mig matí i fins al vespre. L'únic racó del país on el vent bufarà poc o gens serà cap a la plana de Lleida. Compte amb l'estat de la mar: hi haurà onades de més de 2 metres a la costa.

Sol i ambient suau

Farà sol al litoral i prelitoral durant tot el dia. En canvi, els núvols se situaran cap a les comarques de Lleida, més trencats cap a la plana i més densos cap al vessant sud del Pirineu. A l'Alta Ribagorça, nord del Pallars Jussà i en alguns punts del Pallars Sobirà i de l'Alt Urgell poden caure algunes pluges febles.

L'ambient serà més suau al matí, amb un ascens de les mínimes, i un pèl més càlid a la tarda, amb màximes que tocaran els 34 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre. La pujada més important de les temperatures, entre 3 i 6 graus, recaurà en les mínimes de l'Empordà per efecte del vent de sud.

I els propers dies...

Adéu a la garbinada. Dijous, canvi de vent després del pas del front que ens creuarà durant la matinada. A partir d'aleshores, el temps s'estabilitzarà amb més núvols només al Pirineu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut