Ventada general i molt forta arreu del país

Totes les comarques del país, menys el Gironès i el Baix Empordà, estan en alerta per vent fort a partir del migdia

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem la setmana amb un temps complicat pel vent. D'una banda tenim un centre anticiclònic entre les Açores i la costa de Portugal. D'altra, un centre de baixes pressions que relliscarà des del canal de Mànega fins al centre d'Itàlia. El gradient de pressió sobre Catalunya serà molt marcat i provocarà una ventada general. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l'avís de perill de màxim nivell. També hi ha un avís per estat de la mar.

El vent anirà evolucionant de ponent a nord-oest i s'anirà intensificant amb el pas de les hores. Bufarà moderat amb ratxes fortes i localment molt fortes. En el cas dels cims del Pirineu i Prepirineu i als dos extrems de la costa hi haurà cops extremadament forts.

Neu al vessant nord

El vent provocarà torb al Pirineu, on continuarà nevant, amb una cota que baixarà des dels 1.800 metres inicials fins a uns 1.000 metres al final del dia. Fora de la serralada, el cel es veurà variable pel pas de núvols alts, més abundants al llarg del matí.

Temperatures reescalfades

Un altre efecte del vent serà l'escalfament: les temperatures mínimes i màximes pujaran arreu. En el cas dels valors de migdia, s'enfilaran fins superar la barrera dels 21 o 22º C als voltants del prelitoral.

I dimarts...

Encara parlarem de vent amb cops molt forts de component nord-oest. Els núvols més compactes i el risc de precipitació quedaran situats sobre el vessant nord del Pirineu, sobretot durant la primera part del dia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut