Vent fort i menys calor

El vent bufarà amb força a gran part del país, i disminuirà a partir del migdia, però no desapareixerà. La calor cedeix terreny
Néstor Gómez
Cel variable cap al Pirineu (M. Àngels Roviró)

Cel variable cap al Pirineu (M. Àngels Roviró)

El vent de nord continuarà incidint sobre el Pirineu amb la creació del mestral a les Terres de l'Ebre i la tramuntana a l'Empordà. Aquesta situació primaveral té els dies comptats. L'hivern tornarà el cap de setmana per quedar-se set dies més.

Sol i vent 

Les ventades més fortes duraran fins al migdia. Un dia més, Meteocat té activat l'avís per vent a 26 comarques, 10 de les quals en nivell taronja. Els cops de vent superaran els 90 km/h al Pirineu, al massís del Port, al camp de Tarragona, a les muntanyes de Prades i Montsant.

El dia serà radiant de sol, amb només cel cobert a la Vall d'Aran, on nevarà a cotes d'uns 1.000 metres al matí. Apareixeran núvols lenticulars a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà.

Adéu a la calorada

La davallada de les temperatures correspondrà a una caiguda pels valors tan alts registrats dimecres per l'arribada de fred. Mínimes i màximes baixaran. Els valors més alts del dia encara rondaran els 20 ºC.

I els pròxims dies...

Divendres serà l'últim dia sense hivern. Durant el cap de setmana arribarà una massa d'aire fred que ens submergirà dins l'hivern i que durarà set dies més.