Vent de llevant i el temps insegur

Encetem la setmana amb la pertorbació activa i centrada al sud de la península Ibèrica. L'entrada de vents humits, amb l'aire fred de les capes altes atmosfèriques, afavorirà els núvols. Dimarts es mantindrà el temps insegur.

Actualitzat

El vent de llevant marcarà el temps d'avui, Dia Mundial de la Meteorologia. El cel no acabarà de fer net i les pluges estan garantides, amb presència irregular i discontinua. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per acumulació de pluges al Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta.

Núvols i pluja. El vent de llevant bufarà amb cops moderats a la costa. El flux de vent humit alimentarà la nuvolositat, que abastarà tot el territori amb poc espai per a clarianes. Les ullades de cel clar seran més freqüents cap al nord i centre del país i de cara al vespre. De tota aquesta nuvolositat cauran pluges poc abundants en conjunt al llarg del dia. Però novament hi haurà risc de pluja més persistent i intensa a l'extrem sud del país, de manera que continuaran augmentant uns registres que diumenge ja van superar els 300 mm. A banda del sud, esperem alguns ruixats de tarda localment més intensos a punts del nord-oest. La cota de neu continuarà al voltant dels 1.600 metres.

Temperatures. Per efecte de la persistència dels núvols, les temperatures es mouran poc. Lleugera tendència cap amunt de les mínimes.

I dimarts...

El temps continuarà sent insegur i les pluges es podran reactivar al Pirineu, a banda de caure també a d'altres indrets del país.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut