Una tarda més moguda, amb sol però també alguns ruixats

Diumenge arriben canvis, però la primera part del dia ha sigut per gaudir del sol. La tarda serà més primaveral; creixeran nuvolades i ruixats, però no a tot arreu

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge hi hau pocs canvis a la superfície: continuem situats a la perifèria de l'anticicló centrat al sud d'Escandinàvia. Però per les capes altes de l'atmosfera sí que arriben novetats, en forma d'una bossa d'aire fred que es despenja des de França. D'altra banda, encara tindrem tramuntana i vent de nord moderat al Pirineu i l'Empordà.

Contrast entre el matí i la tarda

La invasió d'aire fred serà de cara a la tarda: el matí ha sigut fred a primera hora, però també molt assolellat en general, tret d'algun banc de boira interior, alguns núvols de retenció a la Vall d'Aran i d'altres que s'han acostat cap a la costa i prelitoral nord. La feina que fa el sol escalfant l'ambient durant la primera part del dia tindrà els seus fruits durant la segona meitat de la jornada: la tarda serà convectiva, amb nuvolositat d'evolució afavorida per l'aire fred.

Els núvols derivaran en alguns ruixats al terç nord, àrea del Pirineu i prepirineu o serralades del nord-est, amb una cota de neu que voltarà els 1.000 metres i que baixarà cap als 800. És possible que hi hagi tempesta i alguna calamarsada. De cara al vespre, els xàfecs poden tocar d'altres punts de l'oest i sud, sobretot cap a la Terra Alta i el Montsià.

Temperatures sense gaire canvis

Es mantindrà el contrast tèrmic entre el matí fred i el migdia suau. Hi han hagut glaçades de primera hora a molts punts d'interior, localment moderades o fortes al Pirineu. Les màximes encara s'enfilaran cap als 16 o 17ºC.

I dilluns...

Estem pendents del moviment de la bossa d'aire fred, que sembla retirar-se una mica cap a Navarra. En qualsevol cas, dilluns serà un dia amb ruixats, poc abundants en general però possibles en molts punts del país. La cota de neu anirà pujant per sobre dels 1.000 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut