Una tarda de diumenge primaveral i de cel ben blau

Diumenge és un altre dia de temps anticiclònic, assolellat en general i amb temperatures més altes. La influència del vent del sud es notarà durant la segona meitat del dia. Cap al vespre estarà una mica més ennuvolat a la costa central i a la Costa Daurada.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'últim dia de la setmana serà de temps anticiclònic. El centre d'altes pressions que dissabte estava situat a l'entorn del golf de Cadis travessa l'estret de Gibraltar i passa al Mediterrani. D'altra banda, un llarg front entra per l'oest peninsular. Davant del front bufaran vents del sud que porten un ambient més suau a Catalunya.

El cel ras ha dominat des de primera hora, amb l'excepció d'alguns bancs de boira puntuals a les fondalades d'interior del centre i nord-est del país. En algun cas, han estat acompanyats de temperatures negatives, per tant es tractava de boires gebradores. El sol ens acompanyarà al llarg de la major part del dia, i farà que la sensació de primavera sigui evident a tot el país. Només al final de la jornada veurem més nuvolades. Les arrossegarà el vent, des del mar cap a la costa central i la Costa Daurada.

Justament, el vent del sud serà més protagonista durant el tram final del dia. Bufarà amb cops moderats, puntualment forts, a l'Empordà i a cotes altes del Pirineu de Lleida.

Les temperatures mínimes han sigut negatives a gairebé tota la meitat nord de Catalunya, però en canvi han estat més altes que ahir a molts indrets. Per tant les glaçades han perdut una mica de terreny i d'intensitat. Les màximes pujaran en general, tret potser de la costa de Barcelona i Tarragona, on el vent marítim les pot moderar més. En tot cas, es mouran entre els 13 i els 20 graus.

El temps primaveral també s'estendrà al País Valencià i a les Balears, tot i que a última hora hi haurà més núvols i també més vent del sud, sobretot a la comarca dels Ports de Castelló i al nord de Mallorca.

Nova setmana amb successió de fronts

La primera part de la setmana estarà marcada per un seguit de fronts poc actius en general. El cel serà molt canviant amb el pas de les hores. El primer front arribarà dilluns.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut