Una nevada inusual a l'est d'Austràlia

Alberto AlcántaraActualitzat

Una onada de fred ha portat nevades inusuals i condicions meteorològiques molt adverses a diversos punts de l'est d'Austràlia, als estats de Queensland i Nova Gal·les del Sud. La neu ha provocat accidents de trànsits i talls de llum, i ha obligat a tancar escoles.

A diverses ciutats del centre de Nova Gal·les del Sud i també a la zona de les Muntanyes Blaves, situades uns 100 quilòmetres a l'oest de Sydney, s'han acumulat prop de 15 centímetres de neu.

Les condicions hivernals també han arribat a l'estat de Queensland, amb una nevada que ha deixat entre 2 i 5 centímetres de gruix als voltants de la ciutat de Stanhorpe, situada al sud-est de l'estat, gairebé al límit amb la frontera amb Nova Gal·les del Sud.

Segons l'Oficina Meteorològica australiana (BOM), l'última vegada que va nevar d'aquesta manera a Queensland va ser el 2007. Els vents del sud-oest, que arrosseguen l'aire continental sec i fred, són normals en aquesta època de l'any, però no ho és tant que vagin acompanyats de precipitació. No s'esperen més nevades per als pròxims dies.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut