Imatge captada per la càmera de Cantonigros (Agrupació Meteorològica d'Osona)
Imatge captada per la càmera de Cantonigros (Agrupació Meteorològica d'Osona)

Una misteriosa hèlix al cel d'Osona

Alberto AlcántaraActualitzat

De tant en tant apareixen misteris al cel que generen dubtes i disparen la imaginació. Per falta de dades o de coneixement, no sempre se'n troba una explicació, però segur que sempre n'hi ha una, i segurament sense connotacions esotèriques. Dijous al vespre, la càmera de Cantonigròs, de l'Agrupació Meteorològica d'Osona, va capturar la imatge d'una estranya formació al cel, en forma d'hèlix.

 

Aquest tipus de misterioses formacions es coneixen com a "rods". Hi ha tot tipus de teories sobre aquestes "estructures", "entitats" o "objectes voladors no identificats". El cert és que molts científics pensen que és un efecte de "taca de moviment", creat pel pas d'insectes mida grossa que es mouen a gran velocitat i que no poden ser enregistrats nítidament per les càmeres de vídeo.

Ornitografia

A nosaltres, la imatge ens ha portat al cap de manera immediata l'obra del geògraf i fotògraf català Xavi Bou. Bou té una sèrie anomenada Ornitografia, que captura els patrons de moviment de les aus en un conjunt d'imatges fascinants, de característiques diferents segons l'espècie fotografiada. Una de les estructures sinusoïdals de la sèrie recorda poderosament la imatge anterior de la càmara de Cantonigròs.

 

L'obra de Bou és un regal per als ulls dels amants de la natura i de l'art. Us convidem a veure'n més fotografies en aquest enllaç.

Anar al contingut